Inserció laboral

Altaveu Dincat: treball amb suport

El pròxim dijous 27 d’abril a les 12h per Zoom tindrà lloc una nova sessió de l’Altaveu de Dincat en commemoració del Dia Internacional del Treball. 

Amb el títol ‘Treball amb suport’, aquesta jornada vol promoure el coneixement i la reflexió sobre la metodologia del treball amb suport per a la inserció de persones amb discapacitat d'especials dificultats a l'empresa ordinària. 

El tercer sector social, exclòs del 1r Congrés Català del Treball

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) mostren el seu malestar perquè les organitzacions del tercer sector social no participaran en el 1r Congrés Català del Treball, que organitza el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i que tindrà lloc la pròxima setmana a Barcelona. 

Les entitats del tercer sector social, excloses del 1r Congrés Català del Treball

Reivindiquen que, tot i que les entitats socials són un dels principals agents en el desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació a Catalunya, no tindran cabuda en els espais de debat i reflexió del congrés sobre els reptes del treball en els propers anys, malgrat haver-ho demanat al Departament.

ECAS i PIMEC impulsen noves oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat

Prop de 1.800 persones en situació de vulnerabilitat podran participar en el programa Next Diversitat i Empresa, un projecte impulsat pel Departament d'Empresa i Treball, coordinat conjuntament per ECAS (federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social) i PIMEC (patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. 

Les empreses d'inserció baten rècord de contractacions

Les empreses d'inserció continuen batent rècords en la contractació de persones amb moltes dificultats per trobar feina. La Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (FEICAT) estima que les empreses d'inserció han aconseguit que unes 3.700 persones tinguessin un contracte laboral durant el 2022, una xifra superior respecte del 2021 quan es van inserir 3.550 persones.