Inserció laboral

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

COCARMI demana a Treball que faci complir la llei de contractació de treballadors amb discapacitat

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, ha demanat al conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, mesures per afavorir la contractació de treballadors amb discapacitat sigui amb campanyes de sensibilització o aplicant sancions per l’incompliment de la llei que obliga que un 2 per cent de les plantilles estigui formada per treballadors i treballadores amb discapacitat en empreses de més de 50 treballadors. Segons l'inform

Model d'inserció laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats

Dincat organitza el webinar 'Model d'inserció laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats', previst per al 9 de setembre de 10 a 12h. 

Durant l'acte es presentarà l'estudi 'Propostes per avançar cap a un nou model d’inserció laboral més inclusiu i sostenible per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats' i es comptarà amb la participació de Gerardo Gutiérrez Ardoy, director general del SEPE i Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives. 

Les persones ateses pel programa Làbora creixen un 10%

Les persones ateses pel Programa Làbora van incrementar-se l’any passat un 10,8% a la ciutat de Barcelona fins a assolir la xifra de 6.663. Això va ser possible, malgrat la irrupció de la Covid-19, gràcies a la capacitat d’adaptació del programa en format digital, atès que fins a 2.000 persones van ser ateses per primer cop i van tenir l’oportunitat d’iniciar alguna acció de millora competencial. Del total de persones ateses, el 67% van ser dones i el 79% tenia més de 35 anys.

Creu Roja Catalunya insereix laboralment 1.690 persones

Durant l’any passat, la Creu Roja ha atès un total 13.359 persones a través dels programes d’ocupació i del Pla Creu Roja Respon que l’entitat va posar en marxa el mes de març passat per fer front a l’impacte de la Covid-19. Les dones representen el 63% de les persones que han rebut suport en l’àmbit laboral. Malgrat el context de pandèmia, un total de 1.696 persones que han pres part en els itineraris integrals d’inserció han aconseguit incorporar-se al mercat de treball i s’han pogut signar 3.393 contractes.

1 de cada 4 famílies tenen tots els seus membres sense feina

L’informe ‘Tercera Onada de l’impacte de la crisi de la COVID-19 en les llars ateses per Càritas Diocesana de Barcelona’, elaborat a partir de més de 600 enquestes realitzades a persones ateses per l’entitat, apunta que 6 de cada 10 persones acompanyades no tenen una feina digna, sigui perquè no en troben (43,8%), o perquè es veuen abocades a treballar en el mercat informal (20%). Així mateix, el 25% de les famílies ateses per Càritas Barcelona tenen tots els seus membres sense feina