Inserció laboral

La FECEC reclama al govern espanyol mesures per a la reinserció sociolaboral

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) valora l’aprovació de l’Estratègia en càncer però reclama mesures de reinserció social i laboral per a les persones que han superat un càncer. La FECEC assenyala que Espanya encara està lluny de les recomanacions del Pla europeu de lluita contra el càncer, com les que estaven incloses al document del 2010.  
 

8 de cada 10 alumnes d’Educació Social i Treball Social troben feina un any després d’acabar els estudis

Durant la pandèmia ha quedat palès que les figures de l’educador/a i el treballador/a social són dues professions clau per acompanyar els sectors més vulnerables i que cada cop tindran més demanda. Segons el 10è Estudi sobre Inserció Laboral elaborat per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, entre els alumnes graduats el curs 2018-19, 8 de cada 10 alumnes troben feina un any després de finalitzar els estudis.

El Tercer Sector fomenta l'accés de dones als llocs directius de les entitats

La Confederació Empresarial del Tercer Sector i la xarxa Dones Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS) impulsen un programa de gestió del canvi per fomentar la presència de dones en els llocs de govern i direcció de les organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, han explicat en un comunicat conjunt aquest dilluns.
 
El projecte acompanyarà i potenciarà els processos necessaris per transformar aquestes organitzacions i que tinguin equitat de gènere, ja que si bé les dones representen el 74% de les persones que treballen a Catalunya en aquest s

Impuls per a la reinserció laboral de col·lectius vulnerables

L'Associació Empresarial Pedrosa i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya han posat en valor aquest dijous que l'actual reindustrialització digital pot generar "una nova ocupació respectuosa amb el territori i les persones", que han de posar-se al centre, i que pot impulsar nous procés d'inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.
 
Ambdues institucions han analitzat aquestes oportunitats en una jornada aquest dijous, en la qual el president de l'associació, Baltasar Pozuelo, ha afirmat que les empreses són cada vegada "més humanes", i que el valo

Barcelona Activa celebra els seus 30 anys

Barcelona Activa es va posar en marxa fa 30 anys, com a resposta a la crisi econòmica i al creixement de l'atur, que era del 20 %. L'objectiu era impulsar l'activitat econòmica a la ciutat i promocionar l'emprenedoria com a via d'ocupació. És una agència municipal que es va instal·lar a les Glòries i durant aquestes tres dècades s'ha consolidat com a model d'incubació d'empreses. De fet,. La Taula del Tercer va participar en l’acte en el qual es va celebrar l’aniversari.