Campanya AESCAT: Pacte per una Economia per la Vida

Defensa la necessitat d’impulsar i consensuar un nou model econòmic per a Catalunya. 

Content
Esquerra
L’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT), de la qual la Taula n’és impulsora, ha presentat un manifest que defensa la necessitat d’impulsar i consensuar un nou model econòmic per a Catalunya, basat en una economia plural i transformadora per fer front al context d’emergència sanitària, social, econòmica actual. El document denuncia que “les acumulacions d’emergències dels darrers anys afegides a les que estem patint actualment fan insostenible la continuïtat de les polítiques socioeconòmiques poc orientades a l’interès general”.
 
El Pacte per Una Economia per la Vida defensa un model “dirigit a satisfer equitativament les necessitats econòmiques, socials i culturals del conjunt del país; a proporcionar salut, renda, cures, habitatge, alimentació, educació, proveïments energètics i protecció social de forma universal; a garantir el conjunt de béns i serveis necessaris per a la reproducció social i la dignitat de la vida”. En aquest sentit, fa una crida a tots els agents socioeconòmics catalans per impulsar aquesta eina: al conjunt de l’economia social i solidària, al sindicalisme, al municipalisme, als moviments socials i veïnals, a les organitzacions d’autònoms, a les petites i mitjanes empreses, a les forces polítiques, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.
 
Ara l’AESCAT inicia una campanya d’adhesions individuals, d’organitzacions i de col·lectius al manifest a través del seu lloc web que s’estendrà fins a finals d’aquest mes de juliol. Un cop tancades les adhesions, serà el moment de definir col·lectivament el contingut del Pacte, de manera que totes les organitzacions, moviments i agents socials que s’hi hagin adherit tindran l’oportunitat d’aportar-hi.
 
Dreta