Campanya de la Generalitat per ampliar l’acolliment familiar

Vol aconseguir que els 100 infants de 0 a 6 anys que són en centres residencials visquin tots en famílies acollidores.

Content
Esquerra

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat una nova campanya per promoure l’acolliment familiar. L’objectiu és augmentar el grau de coneixement sobre aquesta mesura de protecció i aconseguir famílies acollidores pels 100 infants de 0 a 6 anys que actualment viuen en acolliments residencials.

Aquesta acció de difusió forma part d’un pla estratègic dissenyat entre l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció i la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència. El pla contempla altres eixos que ja s’han iniciat com l’elaboració d’un procés participatiu per la millora de l’acolliment familiar.

Aquest procés va començar el 10 de juny amb una Jornada per compartir experiències i s’ha anat desenvolupant amb sessions de treball que es plasmen amb una sèrie de recomanacions que es fa l’administració per cuidar més a les famílies acollidores, facilitar la seva feina i promoure l’acolliment a través del contacte directe amb la ciutadania. Per incrementar el nombre de famílies acollidores, també s’està treballant amb altres departaments per aconseguir promoure mesures d’acció positiva, així com augmentar el complement a les prestacions econòmiques que reben les famílies acollidores.

Dreta