Infància i adolescència

Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 22.000 infants de tot Catalunya

Creu Roja Joventut ha posat en marxa la 29a Campanya de Joguines amb l’objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a més de 22.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Els punts de recollida estaran actius fins al 4 de gener i es poden consultar a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.com.
  

1 de cada 3 adolescents a Espanya fa un ús problemàtic d’Internet, segons un estudi d’UNICEF

1 de cada 3 adolescents a Espanya realitza un “ús problemàtic d'Internet”, i 1 de cada 5 té un cert nivell d’addicció als videojocs. Aquestes són només dues de les moltes dades alarmants que apareixen a l’informe “L’impacte de la tecnologia en l'adolescència. Relacions, riscos i oportunitats”, presentat per UNICEF Espanya.

La Fundació Pere Tarrés demana prioritzar polítiques socials per atendre la salut mental i la pobresa infantil

Un any més, i aprofitant la celebració del Dia dels Drets dels Infants que va tenir lloc el passat 20 de novembre, la Fundació Pere Tarrés ha assenyalat que precisament els drets dels infants són sistemàticament vulnerats a la nostra societat. Milers d’infants a tot el món i també a Catalunya no poden gaudir encara de drets tan bàsics com la llibertat d’expressió, la igualtat d’oportunitats, l’educació, la pau, el dret a l’habitatge o el dret al joc i al lleure.
 

"La voluntat del Govern és presentar un nou Pla Integral d’Infància i Adolescència durant aquest proper any"

1. L’actual Pla de Govern preveu el desenvolupament de la Llei 14/2010, de drets i oportunitats en la infància i l’adolescència, un repte pendent des de fa més d’una dècada. Des de la PINCAT considerem que aquesta ha de ser una prioritat del nou executiu. Quines accions tenen previstes desenvolupar en aquesta línia?

El 92% de les activitats de lleure educatiu s’han adaptat durant la pandèmia per atendre la gestió de les emocions

El lleure educatiu ha tingut un paper clau en la gestió emocional que els adolescents i joves han fet de la pandèmia. Ho explica l’informe 'El tiempo libre educativo en España: un impulso para la promoción de la infancia y la juventud', elaborat per la Fundació Pere Tarrés per encàrrec de Didania, Federació d’Entitats Cristianes de Lleure i la Fundación Promesa.