Infància i adolescència

Les famílies d'alumnat amb autisme denuncien la reducció d'hores de vetlladores a les escoles

La comunitat autista a Catalunya denuncia de nou incidències en l'adjudicació d'hores de vetlladores/auxiliars de suport als centres educatius. Diverses famílies asseguren que s'han reduït les hores de suport per als seus fills i filles i d'altres afirmen que encara no saben les hores setmanals de les quals disposen.

"La infància no és la prioritat política ni social en aquest país"

Combatre la pobresa en la infància és una de les grans assignatures socials pendents de resoldre. A Catalunya, el risc de pobresa i exclusió colpeja un de cada tres infants i adolescents i aquesta taxa de més del 30% es manté des de fa molts anys. Què està succeint perquè aquesta situació s’hagi enquistat? Què està fallant?

El projecte de Fundesplai EAT:LIFE entra en la recta final

A dos mesos de finalitzar, el projecte EAT:LIFE de Fundesplai encara la recta final havent assolit els seus objectius i amb un impacte significatiu, amb més de 88.500 persones participants. Així ho van posar de manifest els dos responsables del projecte LIFE de la Unió Europea que van visitar l’entitat el passat 25 de maig i que van destacar l’alt nivell tècnic del projecte i el compromís de l’entitat en l’alimentació sostenible. 

Una mirada internacional de l’educació i el treball social des de la universitat

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull ha organitzat aquest any la sisena edició de la International Social Week, un espai acadèmic d’aprenentatge i reflexió entre estudiants, professionals i professors d’arreu del món amb l’objectiu de compartir diferents perspectives i dimensions del camp social.

En marxa els campaments de Minyons Escoltes i Guies en un context d'emergència climàtica

L’experiència de l’estiu passat ha obert la porta a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) a preparar-se i adaptar la planificació de les activitats d’estiu enfront de l’emergència climàtica. El risc d’incendis, la sequera o els episodis curts i intensos de pluges torrencials són alguns dels fenòmens climàtics per als quals es preparen els escoltes i les guies que formen part del moviment.

L’acció educativa i social de la Fundació Pere Tarrés beneficia prop de 450.000 persones

Durant el 2022, l’acció social i educativa de la Fundació Pere Tarrés ha beneficiat un total de 448.183 persones, un 30% més  en comparació amb l’any anterior. Així ho recull la memòria anual que confirma que la recuperació de la normalitat en moltes de les activitats després de la pandèmia ha estat un dels factors que ha impulsat aquest augment.

Jornada 'La figura del coordinador/a de coeducació, convivència i benestar'

Un dels reptes que ha plantejat la Llei orgànica de protecció integral a la infància i adolescència davant la violència (LOPIVI) és la posada en marxa de la figura encarregada d’aglutinar capacitats i recursos per vetllar pel dret a la protecció integral de la infància i adolescència. Com serà la seva implementació a les escoles catalanes i quins reptes planteja?.