Infància i adolescència

Festival per l'equitat digital

La Fundació Bofill celebra el primer Festival per l’Equitat Digital. Un espai per a reivindicar, experimentar i celebrar que una digitalització educativa més justa, diversa i humana, és possible.

També serà un espai per a fer xarxa, on docents, investigadors i activistes compartiran experiències i solucions per a fer front als reptes que suposa incorporar tecnologies emergents als entorns educatius.

FEDAIA defensa els CRAE

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) ha fet un comunicat arran l'oposició d'algun ajuntament a la instal·lació d'un CRAE (Centres Residencials d'Acció Educativa) en el seu municipi, institucions per la guarda i l'educació d'infants i joves de 0 a 18 anys que s'han d'acollir a la tutela de l'administració per diferents circumstàncies vitals. Les entitats de FEDAIA gestionen bona part dels CRAE.

Els currículums de ciutat

T’interessa desenvolupar un currículum de ciutat per convertir el teu territori en un gran espai d’aprenentatge? Vols descobrir com millorar el reconeixement i l’accessibilitat a les oportunitats que es produeixen més enllà de l’escola? Vols experimentar quines són les competències clau que permeten construir trajectòries de vida exitoses a tots els infants i joves? Vols conèixer pràctiques consolidades que t’ajudin a abordar els reptes educatius i la millora en l’àmbit local?

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aprova una nova estructura organitzativa

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha ratificat la renovació dels Estatuts en la seva 46a Assemblea General Ordinària (AGO), sota el lema 'Som llavor de canvi'. 700 joves voluntaris d’arreu del territori català han participat en l’acte, un dels principals espais de decisió dels caps (monitors voluntaris) que formen part de l'entitat. Amb l’aprovació de la modificació estatutaria, l’entitat actualitza el model de governança democràtica, el mètode pedagògic, i la definició i valors de l’entitat.

"Garantía Infantil para combatir la Transmisión Intergeracional de la Pobreza"

EAPN-ES organitza el webinar "Garantía Infantil para combatir la Transmisión Intergeracional de la Pobreza" per analitzar les eines i estratègies d'àmbit europeu que busquen trencar amb el cercle de la transmissió intergeneracional de la pobresa, aprofundint en la seva aplicació a l'Estat espanyol.

Cal inscripció prèvia. 

Municipis 360, municipis d'oportunitats

L’augment de les desigualtats, de noves formes d’aïllament social, pobresa i exclusió i de les noves necessitats de cohesió social són reptes especialment desafiants per als barris, pobles i ciutats en la propera legislatura municipal. En aquest context, els nous responsables polítics municipals de la propera legislatura hauran de liderar estratègies, solucions i mesures polítiques que garanteixin propostes de lleure més equitatives, inclusives, accessibles i de qualitat. Però… Com fer-ho? Quines mesures es poden implementar?