Infància i adolescència

Jornada 'La figura del coordinador/a de coeducació, convivència i benestar'

Un dels reptes que ha plantejat la Llei orgànica de protecció integral a la infància i adolescència davant la violència (LOPIVI) és la posada en marxa de la figura encarregada d’aglutinar capacitats i recursos per vetllar pel dret a la protecció integral de la infància i adolescència. Com serà la seva implementació a les escoles catalanes i quins reptes planteja?.

FEDAIA demana un compromís amb la infància i l’adolescència a les alcaldies sorgides de les urnes

 Amb motiu de les eleccions del 28-M, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) demana als nous ajuntaments, consells comarcals i diputacions que es comprometin a fer front a la situació d’emergència social que viu una tercera part de la població infantil i adolescent de Catalunya. L’entitat recorda que més d’un milió i mig de famílies viuen en risc d’exclusió social i no totes tenen tots els serveis garantits.

Pere Tarrés proposa als partits polítics 10 accions per situar els infants com una prioritat política

La Fundació Pere Tarrés defensa que la infància és una etapa clau en el desenvolupament de la persona en la qual es comencen a construir la personalitat i els valors i, per això, ha preparat un document amb propostes que ha fet arribar als principals partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

"La societat, amb la seva mirada adultocèntrica, té por de cedir als infants i adolescents la part de poder que els correspon"

Ben aviat se celebren eleccions municipals, des del món local com es poden defensar els drets de la infància i l’adolescència, sobretot la que està en una situació de vulnerabilitat, i garantir la igualtat d’oportunitats? Com les entitats socials poden treballar de manera més estreta amb el món local?

7 de cada 10 famílies ateses per Càritas Barcelona redueixen les activitats de lleure per l’escalada de preus

L'informe "Cuidar i créixer en fragilitat", elaborat per Càritas Barcelona i la Fundació FOESSA, ha conclòs que 4 de cada 10 infants fan alguna extraescolar, quan la mitjana de la ciutat de Barcelona se situa en 8 de cada 10. Les entitats posen en relleu la importància d’aquestes activitats perquè, a causa de la inflació, 7 de cada 10 famílies ateses han reduït les activitats de lleure

La Plataforma d’Infància de Catalunya reclama als partits polítics que augmentin i reforcin les polítiques municipals per reduir la pobresa i les desigualtats en la infància i l’adolescència

Entre les prioritats: combatre la pobresa infantil des de l’àmbit municipal amb mesures que garanteixin l’accés universal a les prestacions i serveis socials; incorporar el jovent extutelat com a col·lectiu prioritari per accedir als recursos municipals; integrar una mirada educació 360 en el projecte educatiu del municipi, que inclogui l’educació lectiva i la no lectiva; reforçar i diversificar els serveis 0-3 anys i els recursos d’atenció a la salut mental i les addiccions; posar en marxa mecanismes que protegeixin la infància davant qualsevol tipus de violència i enfortir els mecanismes

Tot a punt per a les colònies i els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés ja ho té tot preparat per a una nova edició de les colònies i els casals d’estiu i, aquests dies, ja ha obert les inscripcions. Aquest any hi haurà diferents temàtiques de colònies, com per exemple “Expedició de l’Anell de Poder”, inspirada en la saga literària d’El Senyor dels Anells de J.R.R. Tolkien, o “Exploradors de l’espai”, centrada en la saga cinematogràfica d’Star Wars.