Infància i adolescència

Jornada 'L'aprenentatge no fa vacances! Municipis per un #EstiuEnriquit'

Jornada d'Educació 360 'L'aprenentatge no fa vacances! - Municipis per un #EstiuEnriquit'. El 27 d’abril dona el tret de sortida del repte per fer possible un #EstiuEnriquit per a tothom i convida municipis 360 a ser-ne protagonistes.

A la jornada online es compartiran casos inspiradors d’Estiu Enriquit liderats per municipis, es presentarà el kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit i es comptarà amb Aaron Dworkin que explicarà el cas de la National Summer Learning Association.

Les seqüeles de la inseguretat en l’habitatge en la salut dels infants

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància, i la pandèmia del Covid-19 ha agreujat les condicions de vida d’infants i famílies en situació de vulnerabilitat. Ho assegura l’informeHabitatge, infància i salut’, de l’Observatori de Promoció de la Infància de la Fundació Pere Tarrés.

Jornada 'Habitatge, salut i infància'

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància. Una situació crítica que s'ha agreujat amb l'arribada de la pandèmia. Molts nens i nenes viuen en pisos compartits, han patit desnonaments i han hagut de canviar de casa diversos cops durant aquestes mesos. En quines condicions viuen aquests infants? Com afecta aquesta situació a la seva salut física i mental? Què podem fer per donar resposta a aquesta problemàtica? 

 

PROGRAMA

Les entitats de lleure educatiu demanen la represa de l’activitat 

El PROCICAT, dirigit pels departaments de Salut i Interior, ha revisat les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la Covid-19 i ha decidit que es puguin reprendre les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu, però només aquelles que es dirigeixen a infants que es troben en les etapes d’educació infantil i primàri

ECAS, FEDAIA i FEPA demanen un compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

L’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA demana a les forces polítiques que adoptin un 'Compromís amb la infància, la joventut i les seves famílies'. En un document conjunt, les federacions adverteixen que “la situació de crisi social genera un retrocés en els drets de la infància” i posen sobre la taula 7 propostes en matèria d’igualtat d’oportunitat i compliment de drets:
 
1. Garantir la igualtat d’oportunitats i el compliment dels drets de la infància i la joventut en situació de vulnerabilitat.
 

Estudi d’infància i adolescència de la Pincat 'Anàlisi de l’estat actual de la garantia de drets a Catalunya'

L’estudi sobre la situació dels drets de la infància i l'adolescència analitza diversos eixos de treball que queden recollits en els articles i principis de la Convenció: drets i llibertats; violències; entorn familiar, cures alternatives, inclusió i pobresa; salut i benestar; educació, lleure i activitats culturals i mesures excepcionals de protecció.

La PINCAT adverteix que no s’està garantint els drets de la infància vulnerable i reclama que les polítiques d’infància siguin una prioritat en la pròxima legislatura

La Plataforma d’Infància de Catalunya denuncia que no s’està complint amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant i que la vulneració de drets sobretot és en infants i adolescents en situació o risc d’exclusió social i amb discapacitat. Ho demostra l'Estudi d'infància i adolescència: anàlisi de la situació actual dels drets' que analitza la situació del col·lectiu abans de la Covid-19 però, que també recull la valoració que fan les entitats socials sobre els efectes de la pandèmia. 
 

La PINCAT adverteix que no s’està garantint els drets de la infància

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector ha presentat l’estudi d'infància i adolescència ‘Anàlisi de la garantia dels drets a Catalunya’, que posa el focus en la situació del col·lectiu abans de la Covid-19, però que també recull la valoració que fan les entitats socials dels efectes de la pandèmia en infants i adolescents i que ha comportat un empitjorament de les seves condicions de vida. 
 
L’informe evidencia que no s’està complint amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant de les Nacions Unides i que