Infància i adolescència

Fòrum FEDAIA 'Desconstruïm la desinstitucionalització'

La desinstitucionalització en la infància és un procés complex que busca canviar el paradigma d’atenció als nens, nenes i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat o desemparament. Tradicionalment, aquests infants i adolescents NNA han estat acollits en institucions residencials, allunyats del seu entorn familiar i comunitari. La desinstitucionalització és un model d’atenció centrat en l’interès superior de l’infant, des d’una perspectiva de drets, a partir d’un treball en clau familiar i comunitari.

Fòrum Social Pere Tarrés

La Ministra de Joventut i Infància del Govern espanyol, Sira Rego, és el pròxim dijous 26 de setembre la protagonista d’una nova edició del Fòrum Social Pere Tarrés, l’espai de debat social de la Fundació Pere Tarrés. Sira Rego intervindrà al Fòrum Social amb una carpeta plena de reptes referents al sistema de protecció públic de menors, l’arribada de joves migrats a casa nostra o la participació infantil, temes que hauran de ser recollits per la futura llei de joventut que l’executiu té intenció d’impulsar l’any que ve.

28è Fòrum FEDAIA

FEDAIA (Federació d'Atenció a la Infància i Adolescència de Catalunya) impulsa el 28è Fòrum FEDAIA amb el títol  "Desconstruïm la institucionalització. Atenció comunitària i preventiva per a les infàncies i adolescències en situació de vulnerabilitat", que tindrà lloc al Hub Social (C/Girona, 34. Barcelona) i al Cosmocaixa. L'objectiu és compartir experiències, reflexions i formació en relació amb aquest tema que genera nous interrogants cada dia a la pràctica dels i les professionals que treballen en aquest àmbit. 

1.800 infants i joves de famílies en risc d’exclusió social gaudeixen dels casals i les colònies de la Fundació Pere Tarrés

Aquest estiu la Fundació Pere Tarrés calcula que haurà becat al voltant de 6.500 infants i joves en situació de vulnerabilitat social, més que cap altre any abans. "Per a aquests infants, viure aquestes activitats becades és essencial perquè no facin un ús excessiu de pantalles al seu domicili, puguin menjar saludablement i el temps de joc sigui un vehicle per al seu desenvolupament competencial, emocional i humà" assegura la coordinadora de campanyes socials de la Fundació Pere Tarrés, Alana Hurtado.

Presentació d'una nova publicació del projecte "Què funciona contra la pobresa infantil?"

La pobresa infantil és un dels reptes de la nostra societat. Per seguir contribuint des de l'evidència a la lluita contra aquesta realitat, el Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Ivàlua i UNICEF Comitè Catalunya presenten la tercera publicació del projecte “Què funciona contra la pobresa? – Àmbit pobresa infantil”, centrada en com garantir una alimentació saludable per a infants en situació vulnerable pot sumar en l’objectiu d'erradicació de la pobresa. Se'n parlarà i debatrà amb persones expertes.

L’associacionisme educatiu s’uneix per reivindicar les seves activitats

Les entitats de l’associacionisme educatiu han aconseguit firmar un acord amb la Conselleria de Drets Socials que garanteixi les activitats al medi natural i el reconeixement de la seva tasca educativa i de transformació social. Una fita aconseguida després de la pressió unitària exercida des del sector arran de la crisi dels terrenys d’acampada, l’última una jornada reivindicativa el dissabte 1 de juny, la qual va mobilitzar 5.000 persones.

La Plataforma de Infancia i la PINCat organitzen una nova jornada del programa TEJIENDO RED

En el marc de la celebració d’una taula territorial periòdica, la Plataforma de Infancia i la PINCat han organitzat un esdeveniment del programa TEJIENDO RED amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa i facilitar la creació de vincles de col·laboració entre entitats i la interlocució de la societat civil amb les administracions en totes les qüestions relatives a la infància.