Infància i adolescència

Presentació d'una nova publicació del projecte "Què funciona contra la pobresa infantil?"

La pobresa infantil és un dels reptes de la nostra societat. Per seguir contribuint des de l'evidència a la lluita contra aquesta realitat, el Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Ivàlua i UNICEF Comitè Catalunya presenten la tercera publicació del projecte “Què funciona contra la pobresa? – Àmbit pobresa infantil”, centrada en com garantir una alimentació saludable per a infants en situació vulnerable pot sumar en l’objectiu d'erradicació de la pobresa. Se'n parlarà i debatrà amb persones expertes.

L’associacionisme educatiu s’uneix per reivindicar les seves activitats

Les entitats de l’associacionisme educatiu han aconseguit firmar un acord amb la Conselleria de Drets Socials que garanteixi les activitats al medi natural i el reconeixement de la seva tasca educativa i de transformació social. Una fita aconseguida després de la pressió unitària exercida des del sector arran de la crisi dels terrenys d’acampada, l’última una jornada reivindicativa el dissabte 1 de juny, la qual va mobilitzar 5.000 persones.

La Plataforma de Infancia i la PINCat organitzen una nova jornada del programa TEJIENDO RED

En el marc de la celebració d’una taula territorial periòdica, la Plataforma de Infancia i la PINCat han organitzat un esdeveniment del programa TEJIENDO RED amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa i facilitar la creació de vincles de col·laboració entre entitats i la interlocució de la societat civil amb les administracions en totes les qüestions relatives a la infància.

"El lleure educatiu pot ser agent de canvi positiu en la reducció de les desigualtats socials"

Catalunya arrossega grans reptes estructurals que posen en dubte la garantia dels drets socials: Una pobresa que té especialment impacte en la infància, l’accés a l’habitatge digne, la falta d’uns ingressos mínims, etc. Tot això combinat amb la inestabilitat política i un auge dels discursos i posicionaments de l’extrema dreta. Des de la vostra entitat, quina valoració feu del context actual i quins considereu que són els principals reptes que tenim des del tercer sector social?

La Plataforma d’Infància de Catalunya planteja 20 propostes electorals per garantir els drets d’infants i adolescents

Proposa 6 mesures prioritàries: reduir la pobresa infantil; garantir la inclusió i equitat educativa; millorar els pressupostos per als serveis socials bàsics; assegurar l’accés a un servei sanitari sense barreres d’entrada i de qualitat, i millorar el sistema de protecció a la infància i la protecció dels drets fonamentals d’infants i adolescents.