Infància i adolescència

FEDAIA reclama a la consellera Cervera un augment dels pressupostos per atendre la infància en risc

FEDAIA, la federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència, s’ha reunit amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per traslladar-li les prioritats en matèria d’infància i adolescència en situació o ric d’exclusió social. Els representants de l’entitat li han plantejat que és imprescindible augmentar les partides pressupostàries per al pròxim any, dirigides a atendre la infància en risc, per la situació d’emergència social derivada de la pandèmia.

PINCAT: "La infància no pot tornar a quedar a la cua de les polítiques socials"

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector Social demana al nou Govern de la Generalitat de Catalunya que la infància i l’adolescència no torni a quedar a la cua de les polítiques socials i reclama que aquest col·lectiu sigui una prioritat indiscutible en aquesta legislatura. “Està en joc hipotecar el futur de la nostra infància i adolescència i el de les pròximes generacions.

La PINCAT demana al nou Govern que la infància no torni a quedar a la cua de les polítiques socials

Les entitats socials que treballen per a la infància i l'adolescència proposa 10 mesures per garantir els seus drets i oportunitats. Defensa que s’ha de redoblar esforços per reduir la pobresa infantil a Catalunya, agreujada per la pandèmia, i garantir que els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta de nens i nenes. També reclama un augment del pressupost perquè els recursos destinats fins ara són clarament insuficients.

Infància i comunitat

La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL organitza el webinar 'Infància i Comunitat', que tindrà lloc el 10 de juny a les 18h. El webinar abordar fins a quin punt els nens, nenes i adolescents són part reconeguda dins de la comunitat i quina és la participació i els processos participatius que s'impulsen a favor de l'empoderament de la infància i adolescència.

"El Govern ha de posar al centre les famílies i la infància"

La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA) demana que la distribució dels fons europeus i les polítiques socials de l'executiu català situïn al centre les famílies, la infància i l'adolescència en risc de vulnerabilitat perquè la Covid-19 ha impactat de ple en aquests col·lectius. La situació és més alarmant en les famílies monoparentals femenines i en les migrades en situació administrativa irregular

Jornada 'L'aprenentatge no fa vacances! Municipis per un #EstiuEnriquit'

Jornada d'Educació 360 'L'aprenentatge no fa vacances! - Municipis per un #EstiuEnriquit'. El 27 d’abril dona el tret de sortida del repte per fer possible un #EstiuEnriquit per a tothom i convida municipis 360 a ser-ne protagonistes.

A la jornada online es compartiran casos inspiradors d’Estiu Enriquit liderats per municipis, es presentarà el kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit i es comptarà amb Aaron Dworkin que explicarà el cas de la National Summer Learning Association.

Les seqüeles de la inseguretat en l’habitatge en la salut dels infants

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància, i la pandèmia del Covid-19 ha agreujat les condicions de vida d’infants i famílies en situació de vulnerabilitat. Ho assegura l’informeHabitatge, infància i salut’, de l’Observatori de Promoció de la Infància de la Fundació Pere Tarrés.

Jornada 'Habitatge, salut i infància'

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància. Una situació crítica que s'ha agreujat amb l'arribada de la pandèmia. Molts nens i nenes viuen en pisos compartits, han patit desnonaments i han hagut de canviar de casa diversos cops durant aquestes mesos. En quines condicions viuen aquests infants? Com afecta aquesta situació a la seva salut física i mental? Què podem fer per donar resposta a aquesta problemàtica? 

 

PROGRAMA

Les entitats de lleure educatiu demanen la represa de l’activitat 

El PROCICAT, dirigit pels departaments de Salut i Interior, ha revisat les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la Covid-19 i ha decidit que es puguin reprendre les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu, però només aquelles que es dirigeixen a infants que es troben en les etapes d’educació infantil i primàri