COCARMI demana a la Generalitat que rectifiqui i faci tots els pagaments compromesos

Li reclama puntualitat en l’abonament de factures i que estigui a l’altura, com ho han fet les entitats durant la pandèmia

Content
Esquerra
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) demana al Govern que rectifiqui l’anunci fet sobre els retards en el pagament a les entitats d’atenció a la discapacitat de la “factura” del mes d’abril i que, amb responsabilitat, compleixi amb tots els seus compromisos de pagament.
 
El COCARMI considera l’anunci un greuge cap al col·lectiu més vulnerable després de patir amb molta duresa els efectes de l’emergència, amb el tancament de centres i serveis fonamentals per al seu benestar en el dia a dia, la manca de recursos i/o l’absència d’atenció sanitària i social especialitzada.
 
Per això, “una mesura econòmica com aquesta és un nou cop a uns serveis ja crònicament infrafinançats”, ha lamentat el president del comitè, Antonio Guillén. “La Generalitat no pot centrifugar les seves responsabilitats cap al sector social, ni crear normes sense tenir en compte les greus conseqüències d'aquestes i sense haver previst com minimitzar-les".
 
Així, no és admissible el retard, ni d’una petita part de les factures, com ha matisat el departament de Treball i Afers Socials, perquè “pràcticament cap entitat, cap servei disposa de coixí financer per fer-hi front, sobretot si tenim en compte que durant la gestió de la crisi per la COVID-19 les entitats han suportat importants sobrecostos, que des del COCARMI, i després de consultar-ho a les entitats, hem calculat en més de 8 milions d'euros”.
Dreta
Temàtica