Covid-19

"Celebrem els nous compromisos pel dret a l'habitatge, però cal una solució definitiva"

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya celebra els nous compromisos anunciats pel govern espanyol i català en matèria d’habitatge, però insisteix que cal una solució definitiva perquè el problema de fons, el de la garantia del dret a l’habitatge, continua sense resoldre’s enmig d’una crisi social sense precedents.

'Érem necessàries, ara som imprescindibles'. Memòria de la Taula del Tercer Sector Social 2020

Coneix els projectes que la Taula del Tercer Sector ha desenvolupat durant el 2020, el primer any d'una pandèmia que ha generat una crisi social sense precedents a la qual les entitats socials han donat una ràpida resposta, i també els resultats que s'han aconseguit tant en la incidència per defensar els drets socials i l'enfortiment del tercer sector social en un any especialment difícil en el qual les organitzacions han vist multiplicades les peticions de suport i acompanyament per cobrir necessitats bàsiques fins arribar a les 800.000 persones, un 30% de les quals mai ha

La Taula del Tercer Sector trasllada al president de la Generalitat que el rescat social no pot esperar més

Demana que es concreti en quin punt es troba el pla de 700 milions d’euros, recollit al discurs d’investidura i a la presa de possessió del mes de maig, i que es detallin les mesures i accions i el calendari previst. També recorda que el pla de rescat social és una de les prioritats que s’ha marcat el Govern en els primers 100 dies de mandat.
 

L'ONCE combat la pandèmia amb més inversió social i oportunitats de vida

El Grup Social ONCE ha mantingut la seva cobertura social durant el 2020, malgrat la difícil situació generada per la pandèmia, amb una inversió social superior als 228 milions d'euros i ha intensificat la seva aposta per l’ocupació de qualitat amb la signatura d'un total de 332 contractes indefinits a Catalunya. D'aquests, 254 contractes fixos van ser a Barcelona, 44 a Tarragona, 26 a Girona i 8 a Lleida. A tot l'Estat es van fer 3.433 contractes fixos.

"El tercer sector té un paper clau per abordar la recuperació social i cal que li atorguem reconeixement i suport institucional"

1. Ha passat un any i mig des de l’inici de la pandèmia, però les polítiques socials destinades a pal·liar l’impacte de la Covid-19 continuen sense ser prou concretes i clares per garantir la sortida a una crisi social sense precedents. Quan serà el rescat social? I com es traslladarà del paper a la realitat les 80 propostes que recull l’Acord per una Catalunya Social que va signar el Govern amb el tercer sector social per reforçar el sistema de serveis i protecció social?

FEDAIA reclama a la consellera Cervera un augment dels pressupostos per atendre la infància en risc

FEDAIA, la federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència, s’ha reunit amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per traslladar-li les prioritats en matèria d’infància i adolescència en situació o ric d’exclusió social. Els representants de l’entitat li han plantejat que és imprescindible augmentar les partides pressupostàries per al pròxim any, dirigides a atendre la infància en risc, per la situació d’emergència social derivada de la pandèmia.

"El Govern espanyol ha de clarificar i concretar què farà amb la moratòria dels lloguers i les hipoteques"

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya alerta que, a poc més de 15 dies de la finalització de la moratòria del pagament de les hipoteques i els lloguers, encara no se sap què passarà. La Taula reclama al Govern espanyol que clarifiqui què pensa fer, si allargarà les moratòries o si aplicarà altres mesures que protegeixin les famílies en situació de vulnerabilitat.

La Taula del Tercer Sector: “Falten pocs dies perquè acabi la moratòria del pagament de la hipoteca i el lloguer i no sabem què passarà”

Demana al Govern espanyol que clarifiqui i concreti què pensa fer exactament, si allargarà la moratòria o si aplicarà alguna altra mesura de protecció a les famílies en situació de vulnerabilitat.

La Taula demana al conseller Giró un pressupost social i millores en el finançament del tercer sector

Una delegació de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s’ha reunit amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per abordar els greus efectes socioeconòmics de la crisi derivada de la Covid-19, just el dia en el qual s'han publicat les noves dades de pobresa a Catalunya que mostren una fotografia desoladora.