Covid-19

Creu Roja: l’impacte de la pandèmia en la salut emocional

Les desigualtats repercuteixen de manera clara en la salut de les persones, especialment de les més vulnerables. El 54% de les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya durant la pandèmia afirma que la seva salut emocional s’ha vist afectada arran de la situació d’emergència sanitària o la por a contreure la malaltia. A més, el darrer semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars, que passa del 5% (octubre 2020) al 16,8%.

Exposició 'Covid-19 obre els ulls' una lectura social i ecològica de la pandèmia

'Covid-19: Obre els ulls' és una exposició que, a més d’analitzar socialment i ecològica la pandèmia, explica l’acció de Càritas durant aquest any amb la mirada posada en les claus que permetran encarar el futur social per no deixar ningú al marge.

Horaris exposició fins al 30 de juny de 2021

Dilluns tancat

De dimarts a dissabte : d’11h a 19,30h

Diumenges i festius: d’11 a 14,30h

Entrada gratuïta

Dincat demana un nou model que enforteixi les entitats del sector de la discapacitat intel·lectual 

Dincat, la federació de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha presentat el llibre blanc ‘L’impacte de la Covid-19 en els serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’ realitzat amb el suport de la Fundació ’la Caixa’.

Les seqüeles de la inseguretat en l’habitatge en la salut dels infants

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància, i la pandèmia del Covid-19 ha agreujat les condicions de vida d’infants i famílies en situació de vulnerabilitat. Ho assegura l’informeHabitatge, infància i salut’, de l’Observatori de Promoció de la Infància de la Fundació Pere Tarrés.

Jornada EAPN 'Experiencias de mayores durante la pandemia'

EAPN España celebra el proper 15 d'abril la jornada en línia 'Experiències de majors durant la pandèmia: la necessitat d'un canvi en el model sociosanitari', que tindrà lloc el 15 d'abril de 2021. L'objectiu és abordar les conseqüències que la crisi ocasionada per la Covid-19 ha tingut entre la gent gran, així com buscar possibles solucions de futur per evitar que es repeteixin situacions com les viscudes durant la pandèmia.

"L'acord és un avenç per garantir el dret a l'energia i protegir les persones vulnerables"

"Ha estat un camí llarg, excessivament llarg, però ara ja tenim les eines necessàries per abordar aquesta greu problemàtica social amb ordre i seguretat per a tothom." ha assegurat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector a l'acte de signatura de l'acord entre la Generalitat de Catalunya i Endesa per condonar el deute de 35.000 famílies vulnerables i regular la pobresa energètica.