Covid-19

La FECEC urgeix a tornar a la normalitat en l’atenció oncològica

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) reclama al nou executiu català que centri els esforços a tornar, com més aviat millor, a la normalitat en l’atenció oncològica. A Catalunya el càncer és una de les principals causes de mort per malaltia. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat retards en les proves diagnòstiques i en el funcionament dels programes de cribatge poblacional que repercuteixen amb un possible impacte negatiu en el seu pronòstic.

L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida

Com ha de ser la futura Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya? Com avancem cap a un model d’Economia per la Vida? Quin ha de ser el paper del municipalisme per promoure l’ESS? En definitiva, quins són els reptes de l’ESS per als propers anys? L’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) organitza una jornada de reflexió sobre aquestes i altres qüestions sota el títol 'L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida'. Durant la trobada es presentarà l’estudi 'L’impacte de la covid19 a l’economia social i solidària'.

"Les entitats socials tenen un paper clau per sortir de la crisi perquè són coneixedores de primera mà del que està passant"

1. Ja ha passat un any i escaig des de l’esclat de la COVID-19. Quines necessitats socials ha detectat la Diputació de Girona en el territori, quines de noves han sorgit arran de la pandèmia i quines s’han agreujat? I en aquest sentit, quines actuacions s’han prioritzat des de la institució?

ECAS reclama agilitat en les actuacions del nou Govern

ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) reclama “agilitat” en les actuacions del nou Govern, però també “concreció” en els increments de la inversió social. Per a l’entitat, cal assegurar que els 700 milions d’euros del pla de rescat social “no queden tan sols en una declaració d’intencions i es concreten en polítiques i actuacions també estructurals”.

La Taula d’Emergència Social del Síndic demana al Govern que tingui en compte les propostes de recuperació social

El Síndic de Greuges  acompanyat dels membres de la Taula d’Emergència Social, entre els quals la Taula del Tercer Sector, ha comparegut en roda de premsa al Parlament de Catalunya per presentar un document que conté un seguit de propostes que el nou Govern hauria de prendre en consideració a l’hora de fer front a la crisi econòmica i social derivada de la Covid-19.

"El Govern ha de posar al centre les famílies i la infància"

La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA) demana que la distribució dels fons europeus i les polítiques socials de l'executiu català situïn al centre les famílies, la infància i l'adolescència en risc de vulnerabilitat perquè la Covid-19 ha impactat de ple en aquests col·lectius. La situació és més alarmant en les famílies monoparentals femenines i en les migrades en situació administrativa irregular

El Govern ha de “prémer l'accelerador” i posar en marxa el rescat social “immediatament”

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya es mostra satisfeta per la formació de nou Govern, com el sector havia demanat, però reclama al futur executiu que “premi l’accelerador” i posi en marxa el rescat social “de manera immediata” perquè les situacions de pobresa i exclusió són de molta complexitat i requereixen una estratègia de llums llargues amb respostes a mitjà i llarg termini. “Els problemes crònics que s’han agreujat amb la pandèmia no es poden resoldre amb mesures d’urgència o a curt termini”.

La Taula del Tercer Sector reclama al futur Govern que “premi l’accelerador” i posi en marxa el rescat social “immediatament”

Avisa que, un any i escaig després de l’inici de la pandèmia, les polítiques socials que han de pal·liar l’impacte de la Covid-19 continuen sense ser prou “concretes i clares”: “No podem perdre més temps. El rescat social ha de ser ja”. També demana un Govern fort, estable i cohesionat: “Venim d’anys d’inestabilitat política que han passat factura a la ciutadania en situació vulnerable amb unes polítiques socials que no han funcionat i ara hem d’afrontar una crisi social sense precedents. Cal un Govern que estigui a l’altura del moment”.
 

Dincat urgeix al Govern a accelerar el procés de vacunació 

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) reclama al Govern que acceleri la vacunació no només en els espais residencials sinó també, en els Centres Especials de Treball i entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment infants petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19.