Compareixences al Parlament: 155 i llei de contracte de serveis a les persones

La Taula ha denunciat els efectes del 155 i ha defensat que l'atenció a les persones quedi fora de la lògica del mercat.

Content
Esquerra
Representants de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector han comparegut en comissions al Parlament de Catalunya. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ho ha fet a la comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155, juntament amb el president de La Confederació del Tercer Sector, Joan Segarra. Alsina ha assegurat que “el 155 va ser un cop molt dur, tant per a les polítiques socials com per a l’acció de les mateixes entitats socials, i un atac als drets socials”. La presidenta de la Taula ha explicat com el 155 va deixar les entitats socials “sense interlocutor polític i tota l’acció executiva i legislativa paralitzada” i ha destacat com la intervenció econòmica “va posar en greu risc la sostenibilitat, la viabilitat i la qualitat de molts programes socials d’entitats que col·laboren amb el Govern en l’atenció a les persones” afectant milers de persones, precisament, les que estaven en una situació més vulnerable. 
 
D’altra banda, Jesús Delgado, membre de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector, ha comparegut també al Parlament per abordar el Projecte de llei de contractes de serveis a les persones. Delgado ha recordat que ara “les consideracions i els criteris de preu i de solvència econòmica, propis de la lògica de mercat, passen al davant, i que sovint s’adjudiquen aquests serveis a empreses alienes a l’àmbit social que només veuen en la seva prestació una nova oportunitat de negoci”. En la seva intervenció, Jesús Delgado també ha destacat la importància de poder comptar amb un marc normatiu que s’ajusti a les directives europees i que “garanteixi la qualitat d’aquests serveisi la protecció dels drets de les persones que els reben. En aquest sentit, ha posat èmfasi en el fet que les entitats socials ofereixen aquesta atenció a les persones amb expertesa, amb la màxima qualitat, des d’una voluntat de servei públic i amb el compromís d’aconseguir la plena inclusió de les persones en situació de vulnerabilitat. 
 
Dreta
Banner

Destacats