Construïm una Europa més justa, participativa i integradora

Les prioritats són la protecció dels drets socials, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’enfortiment i reconeixement del 3r Sector.

Content
Esquerra
Amb motiu de les eleccions europees del 26 de maig, la Taula del Tercer Sector ha elaborat el document ‘Construïm una Europa més justa, participativa i integradora’, 30 propostes del Tercer Sector per avançar en la garantia dels drets socials. Les prioritats electorals de la Taula s’estructuren al voltant de 3 eixos prioritaris: la protecció dels drets socials fonamentals, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’enfortiment i reconeixement del Tercer Sector.
 
De les 30 propostes, la Taula n’ha prioritzat 6 per avançar cap a una Europa Social: 
 
1. Convertir el Pilar Europeu de Dret Socials en directives que garanteixin el dret al treball i a la protecció social i laboral.
 
2. Prioritzar l’aprovació d’una directiva sobre rendes mínimes, salari mínim europeu i lluita contra la precarietat laboral.
 
3. Assegurar una protecció efectiva per a les persones demandants d’asil i aprovar una política migratòria comuna.
 
4. Aprovar una directiva sobre una prestació econòmica per a nen i nena a càrrec de caràcter universal i on l’infant sigui el titular de la prestació.
 
5. Reforçar la governança social en els processos de decisió europeus i aprofundir en el reconeixement de les organitzacions civils i del Tercer Sector en el foment de la democràcia ciutadana i participativa.
 
6. Facilitar l’accés de les entitats socials al finançament europeu, especialment per a l’impuls de projectes d’innovació social.
 
La Taula ha treballat aquestes propostes electorals en les reunions que ha mantingut, i que encara manté, amb els i les candidates al Parlament Europeu en les últimes setmanes. A més, els i les candidates de les formacions han participat conjuntament en el debat de la Taula ‘Europa: l’oportunitat per garantir els drets socials’ amb Jordi Solé (ERC), (JuntsXCat), Ernest Urtasun (En Comú Podem), Laura Ballarín (PSC) i Jordi Cañas (Ciudadanos).
 
Abans del debat, també hi ha hagut una taula rodona sobre la importancia de las polítiques europees i de la incidència de les entitats socials amb Carlos Susías, president d'EAPN Europa i EAPN España, i Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu. Tots dos han destacat que l'enfortiment del projecte comunitari només s'aconseguirà passant d'una Europa econòmica a una Europa veritablement social, que aconsegueixi reduir unes desigualtats socials que s'accentuen.