Eleccions

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya criden a votar per defensar els drets socials davant l'avenç de l'extrema dreta

La campanya ‘Atura el retrocés, vota pels teus drets’ s’adreça sobretot a la gent jove per conscienciar-los de la importància del seu vot i perquè s’impliquin i siguin protagonistes de la defensa i lluita pels drets socials. Les dues plataformes alerten del risc real de pèrdua de drets en molts àmbits, amb situacions a casa nostra, arreu d’Europa i del món occidental que ja estan demostrant que aquesta és una tendència en auge de conseqüències nefastes.
 

Les persones amb discapacitat reclamen més presència i participació en la política local

El COCARMI, que representa més de 634.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda a Catalunya, demana més presència i participació en la política local. "La societat no pot obviar un 10 per cent de la seva ciutadania, que té els mateixos drets que la resta de la població a participar en la vida política, tant durant els processos electorals com després, en el dia a dia de la gestió municipal" assenyala la presidenta del COCARMI, Mercè Batlle.

Les propostes d’ECOM per a unes polítiques municipals inclusives

ECOM amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig ha elaborat un llistat de propostes per als partits polítics perquè serveixin com a línia de treball als equips de govern que estiguin al capdavant dels ajuntaments de Catalunya. Les peticions tenen com a objectiu avançar en la garantia dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, un col·lectiu que actualment representa el 4% de la població catalana. 

Les 10 propostes electorals de Salut Mental Catalunya per a les eleccions municipals 2023

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, Salut Mental Catalunya recorda que la salut mental i el benestar són un dret de totes les persones. Des de la Federació defensen que cal afrontar el benestar emocional de les persones perquè si no, els costos personals, socials i econòmics presents i futurs seran molt perjudicials per a la societat. 

FEDAIA demana un compromís amb la infància i l’adolescència a les alcaldies sorgides de les urnes

 Amb motiu de les eleccions del 28-M, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) demana als nous ajuntaments, consells comarcals i diputacions que es comprometin a fer front a la situació d’emergència social que viu una tercera part de la població infantil i adolescent de Catalunya. L’entitat recorda que més d’un milió i mig de famílies viuen en risc d’exclusió social i no totes tenen tots els serveis garantits.