Eleccions

Les propostes d’ECOM per a unes polítiques municipals inclusives

ECOM amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig ha elaborat un llistat de propostes per als partits polítics perquè serveixin com a línia de treball als equips de govern que estiguin al capdavant dels ajuntaments de Catalunya. Les peticions tenen com a objectiu avançar en la garantia dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, un col·lectiu que actualment representa el 4% de la població catalana. 

Les 10 propostes electorals de Salut Mental Catalunya per a les eleccions municipals 2023

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, Salut Mental Catalunya recorda que la salut mental i el benestar són un dret de totes les persones. Des de la Federació defensen que cal afrontar el benestar emocional de les persones perquè si no, els costos personals, socials i econòmics presents i futurs seran molt perjudicials per a la societat. 

FEDAIA demana un compromís amb la infància i l’adolescència a les alcaldies sorgides de les urnes

 Amb motiu de les eleccions del 28-M, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) demana als nous ajuntaments, consells comarcals i diputacions que es comprometin a fer front a la situació d’emergència social que viu una tercera part de la població infantil i adolescent de Catalunya. L’entitat recorda que més d’un milió i mig de famílies viuen en risc d’exclusió social i no totes tenen tots els serveis garantits.

Les peticions de la FEPCCAT als partits polítics

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) fa una proposta de 18 punts per aconseguir uns municipis més amables per les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. El document es basa en sis eixos temàtics: atenció integrada social, sanitària i educativa; accessibilitat i inclusió; transport; famílies; infància i lleure i governança.

Pere Tarrés proposa als partits polítics 10 accions per situar els infants com una prioritat política

La Fundació Pere Tarrés defensa que la infància és una etapa clau en el desenvolupament de la persona en la qual es comencen a construir la personalitat i els valors i, per això, ha preparat un document amb propostes que ha fet arribar als principals partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Dilluns dels Drets Humans: Polítiques públiques per a una agenda social a Barcelona

El dilluns 24 d’abril a les 18:30h tindrà lloc una nova sessió dels "Dilluns dels Drets Humans" organitzat per Càritas, ECAS i LaFede.cat, entre altres entitats. La sessió serà un debat electoral amb representants de diferents partits polítics per reflexionar al voltant de les demandes del sector social de la ciutat.

La Taula del Tercer Sector trasllada als partits polítics les 20 propostes electorals de les entitats socials per garantir l’accés als drets i la igualtat d’oportunitats

Assegurar l’empadronament, desenvolupar mesures i recursos específics per a la infància i l'adolescència, fer extensiva la creació d'oficines antidesnonaments, prioritzar l'ampliació del parc municipal d'habitatge de lloguer assequible, dissenyar i implementar polítiques actives d'ocupació municipals o enfortir la col·laboració entre el món local i el tercer sector social són algunes de les propostes.