Conveni amb Cellnex per desenvolupar l’Internet de les Coses en l’habitatge social

Projecte pilot per equipar 6 habitatges amb sensors que permetran recollir i monitoritzar dades a distància 

Content
Esquerra
Cellnex Telecom i quatre fundacions integrades a la Taula del Tercer Sector Social  de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per dur a terme un projecte en l’àmbit de l’habitatge social, a través de l’aplicació de les  tecnologies de sensorització i connectivitat vinculades a l’Internet de les Coses (IoT).
 
Mitjançant aquest acord de col·laboració, l’operador de serveis i infraestructures de telecomunicacions equiparà 6 habitatges, destinats a col·lectius en risc d’exclusió social, amb diversos sensors que permetran recollir i monitoritzar dades fonamentalment vinculades a consums i a l’eficiència energètica en aquestes llars, també la detecció de temperatures i altres indicadors que facilitin el tutoratge d’aquestes llars “connectades”. 
Cellnex també configurarà per a les fundacions que gestionen aquests habitatges la plataforma d’IoT necessària per a l’emmagatzematge i monitorització de les dades a distància, així com el quadre de comandament a partir del qual es podrà tractar la informació i generar indicadors.
 
Mitjançant els sensors -i aquesta plataforma IoT-, les entitats podran anticipar qualsevol situació anòmala o bé de risc, optimitzar l’ús dels recursos i prendre decisions de possibles actuacions en funció dels paràmetres obtinguts.
 
Les quatre fundacions que participen en aquest projecte pilot són la Fundació Família i Benestar Social, la Fundació Iniciativa Social, la Fundació Privada Hàbitat 3 Tercer Sector Social i la Fundació Privada Foment de l’Habitatge Social. Totes quatre estan integrades a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
 
El conveni l’han signat a la seu de Cellnex a Barcelona el director d’Afers Públics i Corporatius de la companyia, Antoni Brunet, el director general de la Fundació Privada Hàbitat 3, Xavier Mauri, el director de la Fundació Privada Foment de l’Habitatge Social, Sergio Rodríguez i, Francesc Montagut com apoderat de les fundacions Família i Benestar Social i Iniciativa Social.
 
A l’acte de signatura també hi ha assistit el vicepresident de la Taula del Tercer Sector, Adolf Díaz, el director general de l’entitat, Toni Codina i l’equip de coordinació del projecte m4Social.
 
El director d’Afers Públics i Corporatius de Cellnex, Antoni Brunet ha destacat que “aquest acord amb la Taula del Tercer Sector,  és una demostració pràctica i concreta de com les tecnologies digitals poden ajudar a reduir situacions de risc, en poder fer un seguiment de desviacions i anomalies que puguin estar indicant algun tipus de problema en aquestes llars. Comencem aquesta experiència en àmbits que afecten a la monitorització dels consums d’aigua, gas o electricitat i a l’eficiència energètica, però a futur haurem de pensar –també conjuntament amb les Administracions– com la connectivitat d’aquestes llars als serveis de banda ampla és un servei bàsic com ho és l’accés a l’aigua, el gas o l’electricitat.”   
  
El vicepresident de la Taula del Tercer Sector, Adolf Díaz ha agraït a Cellnex la seva participació en aquest projecte i ha destacat “la importància d’avançar en la transformació digital del Tercer Sector a través de projectes que ajudin a millorar els mecanismes de treball de les entitats, millorar-ne l’eficiència i, per damunt de tot, aconseguir millorar la vida de les persones.“
 
Sobre el projecte “m4Social” i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya
 
‘m4social’ és un projecte de la Taula del Tercer Sector que connecta l’acció social i el món tecnològic per accelerar la transformació digital de l’atenció a les persones i per contribuir en l’empoderament de la ciutadania i de les entitats socials. “m4social” té el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social La Caixa i la Fundació Mobile Word Capital Barcelona.
 
La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització constituïda l’any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 35 federacions que representen més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social. Les entitats socials de la Taula del Tercer Sector Social atenen a 1,5 milions de persones, compten amb 87.700 treballadors, 367.000 voluntaris, 559.000 socis i 563.000 donants. Representen l’1,37% del PIB català.
 
Sobre Cellnex Telecom
Cellnex és el principal operador europeu de serveis i infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb una cartera de més de +21.000 emplaçaments arreu d’Europa. La companyia opera a sis països: Espanya, Itàlia, Holanda, França, el Regne Unit i Suïssa. 
L’activitat de Cellnex s’estructura en quatre grans àrees: serveis per a infraestructures de telecomunicacions; xarxes de difusió audiovisual; serveis de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures i serveis urbans (smart cities i “Internet de les coses” (IoT)).
La companyia cotitza en el mercat continu de la Borsa espanyola i forma part dels selectius IBEX35 i EuroStoxx 600. Cellnex forma part també dels índexs de sostenibilitat FTSE4GOOD i CDP (Carbon Disclosure Project) i recentment ha estat inclosa a l’índex Standard Ethics.
 
Cellnex Telecom compta amb una política de Responsabilitat Corporativa, que pren com a referència estàndards internacionals (com el Pacte Mundial de les Nacions Unides) i que assumeix el marc específic de gestió de la ISO 26000. L’empresa disposa d’un Pla Director de RC en el que estableix els objectius, les accions i els indicadors de seguiment de les diferents àrees de sostenibilitat definides. Cada any, l’empresa publica el seu Informe Anual Integrat, elaborat segons l’estàndard GRI i auditat per un tercer independent.
 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats