Digitalització

m4Social analitza l’estat del projecte SimbiòTIC i la importància de les dades en les entitats socials

m4Social ha reunit part de les entitats participants al projecte SimbiòTIC en una trobada al Hub Social així com altres entitats del tercer sector i professionals interessats per debatre sobre la importància de les dades i quina gestió se’n fa des de les pròpies entitats.

Aliança entre el Consorci Localret i la Taula per combatre la bretxa digital i impulsar la innovació social

Localret i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat d’establir un marc de treball conjunt per al desenvolupament de projectes d’innovació social digital en l’àmbit de les relacions entre l’administració local i les entitats socials de Catalunya.

Report: Radar of algorithms and automated decision-making processes for citizens' access to social rigjhts

This project has a twofold objective: first, to help society in general and Third Sector institutions in particular to understand the current context in order to establish a shared position. Second, to map all the artificial intelligence and automated decision-making systems that are currently being used by the Catalan Public Administrations in the social sphere.

Radar de algoritmos y procesos de decisión automatizada para el acceso a los derechos sociales de la ciudadanía

El estudio analiza los beneficios y riesgos de la aplicación de la IA por parte de las instituciones públicos, recoge experiencias internacionales e identifica los 12 sistemas de IA, actualmente implementados o en proceso de desarrollo, que están siendo utilizados por las Administraciones Públicas catalanas.

Observatorio de las Brechas Digitales

Fundesplai impulsa aquest acte amb l’objectiu de presentar i entendre les desigualtats en l'accés, l'ús i l'apropiació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Espanya. Amb un enfocament que vol comprendre i mitigar les bretxes digitals a la societat contemporània, l'OBD es dedica a analitzar els reptes i les oportunitats que l'aprenentatge digital ofereix per a la integració social de persones i col·lectius vulnerables.

Radar d’algoritmes d’IA i processos de decisió automatitzada per a l’accés als drets socials a Catalunya

L’estudi analitza els beneficis i riscos de l’aplicació de la IA per part dels ens públics, recull experiències internacionals i identifica els 12 sistemes d’IA, actualment implementats o en procés de desenvolupament, que estan sent utilitzats per les Administracions Públiques catalanes.