Creu Roja promou mesures per fer front a l’emergència per sequera

Equips de voluntariat surten al carrer per sensibilitzar la població general sobre les mesures per potenciar l'estalvi domèstic del consum d'aigua.

Content
Esquerra

En un context en què Catalunya està patint la pitjor sequera des que hi ha registres i les previsions indiquen que la situació continuarà agreujant-se durant els pròxims mesos, la Creu Roja ha decidit promoure mesures preventives i sensibilitzar sobre aquesta situació presencialment, a través de les xarxes socials o bé mitjançant trucades telefòniques, tant entre la població general com entre els col·lectius en situació especialment vulnerable.Així, a través dels Centres de Contacte de tot Catalunya s'han intensificat les trucades a persones en situació de vulnerabilitat per recordar-los consells bàsics per a l'estalvi domèstic del consum d'aigua.

A més, a diversos municipis s'està sensibilitzant la població general amb accions al carrer per part del voluntariat de la Creu Roja, com ara l'explicació de consells i el repartiment de díptics informatius, entre altres.

A banda d'aquestes intervencions, la Creu Roja està aprofitant el poder de les xarxes socials per ampliar l'abast dels seus missatges i conscienciar una població més diversa i global sobre aquesta emergència i sobre les mesures que cal prendre. En aquesta línia, l'organització posa també des d'ara a disposició general de la població una píndola formativa gratuïta i accessible des del portal de formació per saber què fer en cas de sequera.

Per afrontar els impactes del canvi climàtic i l'augment generalitzat de les despeses vinculades al consum hídric i elèctric, la Creu Roja treballa per ajudar les persones en situació de vulnerabilitat energètica a assolir una major eficiència energètica i fomentar hàbits responsables i sostenibles per al planeta.

Durant l'any 2023, l'organització ha atès més de 5.300 persones (més del triple que l'any anterior) que patien vulnerabilitat energètica i de serveis de la llar, com l'aigua. Per donar resposta a les seves necessitats, els ofereix assessorament i formació en eficiència hídrica i energètica, dotació de kits per reduir el consum energètic i d'aigua (airejadors, capçals de dutxa de baix consum, bombetes led, etc.), lliurament d'electrodomèstics eficients, rehabilitacions a la llar i ajuts per al pagament de subministraments, entre altres accions.