Dincat celebra 50 anys en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

Malgrat que celebra els grans avenços que s’han assolit al llarg de cinc dècades, la federació reclama més compromís de les administracions per assolir la plena inclusió del col·lectiu.

Content
Esquerra

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i el desenvolupament a Catalunya, ha celebrat els seus 50 anys d’història en un acte homenatge al Teatre Nacional de Catalunya, que ha aplegat més de 800 persones amb discapacitat intel·lectual, familiars i professionals del col·lectiu, així com representants de les administracions públiques com Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, Anna Erra i Solà, Presidenta del Parlament de Catalunya; Carlos Prieto, Delegat del Govern a Catalunya, l’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, així com amb les actuacions del monologuista Marc Boxaderas i l’agrupació musical Blaumut. 

L’acte ha volgut reflectir les cinc dècades de compromís i lluita per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les famílies i ha posat en relleu les fites assolides, tant les polítiques com socials, que han millorat la qualitat de vida del col·lectiu. 

No obstant això, Dincat fa èmfasi en el fet que, tot i els grans avenços dels últims 50 anys, encara queda un llarg camí per assolir el ple dret del col·lectiu. Per això, demana el compromís de les administracions públiques per adaptar la cartera de serveis als dictats de la Convenció, dotant-la del finançament necessari, i continuar treballant en aspectes tan rellevants com l’accés al mercat laboral, la vida independent o l’accessibilitat cognitiva, entre altres.   

“El sector de la discapacitat intel·lectual ha avançat molt a Catalunya, gràcies a la cohesió, voluntat i compromís de totes les persones i entitats que han format i formen part de Dincat. Tenim grans reptes al davant per ajudar a construir una societat de la qual tots i totes ens puguem sentim orgullosos, però avui volem fer valdre i reconèixer públicament, la important tasca duta a terme per multitud de persones, famílies i professionals que han fet possible la realitat actual, avançant cap a una societat més justa, inclusiva i igualitària”, ha dit José Carlos Eiriz, president de Dincat.    

Dreta
Banner

Destacats