Dincat celebra la reforma del Codi Civil Català sobre la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat 

El Govern té previst impulsar aquesta reforma al setembre a través d’un decret llei d’urgència i transitori.

Content
Esquerra

Dincat, la federació catalana de les entitats de la discapacitat intel·lectual, aplaudeix la decisió del Govern d’impulsar al setembre un decret llei d’urgència i transitori per reformar el Codi Civil Català. L’objectiu és passar d’un model d’incapacitació jurídica a un model basat en els suports. Dincat reclamava aquesta reforma des de fa temps i ara calia accelerar-la perquè el Congrés dels Diputats va aprovar al maig la reforma del codi civil estatal. Malgrat que totes dues normatives operen de forma independent, el sector considera imprescindible que vagin en la mateixa línia i ho facin d’acord amb el que determina la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat i evitar, així, confusions a l’hora d’aplicar-les. 

“Estem satisfets que la nostra demanda s’hagi escoltat. Tanmateix, som conscients que aquesta reforma suposa un repte pel conjunt de la societat i, per aquest motiu, és important que s’apliqui de manera adequada, amb els recursos necessaris i la imprescindible formació i complicitat dels professionals jurídics”, explica Carles Campuzano, director de Dincat.

En aquest sentit, Dincat considera necessari desplegar un paquet de mesures administratives i organitzatives, tant per part del Govern com per part del poder judicial, acompanyades del finançament necessari, que facin viable una aplicació adequada de la nova llei, que evitin la incertesa, la inseguretat i la frustració de persones, famílies i professionals de les entitats concernits en la matèria. De la mateixa manera, insisteix en la importància que la llei posi a l’abast els mecanismes necessaris perquè les persones amb discapacitat intel·lectual que ho necessitin puguin prendre decisions segons la seva voluntat, desitjos i preferències amb les garanties necessàries per evitar que pateixin cap mena d’abús. 

Dreta