Donem suport a la manifestació contra les agressions LGTBIfòbiques i reivindiquem la llibertat i els drets del col·lectiu

Considera que els últims episodis d’agressions i l’assassinat del Samuel són “intolerables” i d’”extrema gravetat” i es mostra molt preocupada perquè l’auge dels discursos d’odi ha implicat un augment de les agressions.
 

Content
Esquerra

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha donat suport a la manifestació unitària ‘Contra la violència LGTBIfòbica: Tolerància zero’, convocada per la Plataforma LGTBICat i Pride Barcelona. El tercer sector se suma a la condemna pels darrers atacs LGTBIfòbics i reivindica la llibertat i els drets del col·lectiu LGTBIQ+ en tots els àmbits.

La Taula considera que aquests últims episodis d’agressions i l’assassinat del Samuel són “intolerables” i d’”extrema gravetat” i no tenen cabuda a la nostra societat, que compta amb un model de convivència basat en el respecte, la diversitat i la tolerància. En aquest sentit, es mostra molt preocupada perquè l’auge dels discursos d’odi ha implicat un augment de les agressions i recorda que la violència cap a aquest col·lectiu és un delicte d’odi reconegut en el Codi Penal. Per això, reclama que la llei sigui “implacable” i que aquest tipus de violència “no quedi impune”. Per a la Taula, l’assassinat del Samuel al crit de “maricón” evidencia una violència originada no només per la seva orientació sexual sinó també per la seva expressió de gènere, és a dir, la forma de vestir o actuar a l’espai públic.

La Taula del Tercer Sector argumenta que aquesta violència és estructural i cultural i que, com a conseqüència, és un problema col·lectiu i reclama incrementar les polítiques públiques que protegeixin les persones LGTBIQ+ i que garanteixin la igualtat efectiva entre totes les persones amb independència de la seva expressió de gènere, identitat i/o orientació sexual.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats