Drets en salut mental

Més de 70 entitats de Salut Mental Catalunya participen en una campanya de defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

 

Content
Esquerra

Salut Mental Catalunya té en marxa la campanya #DretsEnSalutMental, impulsada per més de 70 entitats federades de tot el territori. La finalitat d'aquesta acció és sensibilitzar i conscienciar que les persones amb problemes de salut mental tenen els mateixos drets més enllà del trastorn o del diagnòstic però, a la vegada, informar sobre els recursos dels quals disposen les persones per defensar el compliment dels seus drets

La federació argumenta que el col·lectiu cada dia viu situacions de vulneració dels seus drets i de discriminació per tenir un diagnòstic de salut mental. Sovint, però, aquestes situacions no es denuncien per desconeixement d'aquests drets i per l'estigma que hi ha al voltant. Segons l'informe 'Drets i Salut Mental a Catalunya 2021', malgrat els esforços que es duen a terme des de Salut Mental Catalunya per millorar la recollida de dades, la infradenúncia continua sent una problemàtica que invisibilitza el fenomen de les discriminacions i vulneracions als drets de les persones amb problemàtica de salut mental. Les raons són sobretot per:

  • La manca de confiança en un sistema poc efectiu davant les denúncies de discriminació.
  • La manca de proximitat i accessibilitat dels cossos de seguretat cap a la ciutadania.
  • La por a les conseqüències de la denúncia (represàlies).
  • L’extrema vulnerabilitat de certs perfils de víctimes, entre les que hi poden estar les persones amb problemàtica de salut mental.
  • La negació o vergonya.
  • La poca accessibilitat dels procediments de denúncia.

Enguany, Salut Mental Catalunya ha estrenat un nou canal per poder realitzar denúncies en matèria de vulneracions de drets. La campanya també informa sobre el marc legislatiu dels drets en salut mental en l'àmbit català, estatal i internacional (dret al treball, a l'habitatge, a formar una família o a tenir plena capacitat jurídica), a més de quin és el paper dels Quality Rights i el Pacte Estatal de Salut Mental, dos instruments també en matèria de drets.

Como funciona uma carteira de criptomoedas Em um sentido geral, este é um software, pode ser usado para transações e verificações de saldo. Assim, é assegurada a preservação das chaves públicas e privadas, o que é uma parte especial das criptomoedas digitais. Estas são as funções gerais da maioria dos serviços, mas existem funções adicionais. Existem funções para criar tokens pessoais e empréstimos criptográficos.