Salut mental

Dincat exigeix protegir urgentment les persones amb discapacitat intel·lectual amb la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, exigeix al Govern espanyol i, en concret, al Ministeri de Sanitat, que prioritzi immediatament totes les persones amb discapacitat intel·lectual a l’hora d’administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

La Federació de Salut Mental de Catalunya rep la Medalla d’honor de l’Ajuntament de Barcelona

El passat 30 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona va fer entrega de la Medalla d’honor de la ciutat a la Federació de Salut Mental de Catalunya (SMC). El guardó reconeix així a persones i entitats que han treballat per donar resposta des de la ciutadania a les necessitats en temps de pandèmia. 

2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport

Fòrum Salut Mental i Addiccions organitza les 2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport, que tenen lloc el 27 de novembre al Poliesportiu Camp de Ferro a Barcelona.

Aquestes jornades esportives són obertes a tot tipus d’entitat social, de salut, esportiva, etc. i a la ciutadania en general. L'objectiu és visualitzar i fomentar la integració, a través de l’esport, els col·lectius de persones afectades per problemes de salut mental, addicions i discapacitats.

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

25 anys de Salut Mental Catalunya

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, Salut Mental Catalunya celebra el seu 25 aniversari amb un acte que tindrà lloc el dimarts 5 d’octubre de 2021 a la tarda. La celebració es farà en format presencial a CaixaFòrum Barcelona i per streaming, amb una durada prevista de dues hores i serà conduït pel comunicador Òscar Dalmau.

Impulsant millores en l'atenció a infants, adolescents i joves amb problemes de salut mental

La jornada servirà per presentar les guies que la Federació Salut Mental Catalunya, ha elaborat en col·laboració amb la Fundació Probitas, ha el·laborat per acompanyar les mares, pares, educadors i altres figures que acompanyen a infants, adolescents i joves amb problemes de salut mental.

Tindrà lloc el dijous 27 de maig de 2021 (9.15 - 11.30 hores) amb retransmissió via streaming.