Salut mental

7a Jornada inclusiva d‘esports ‘INCLUSPORTS’

Fòrum Salut Mental organitza la 7a Jornada inclusiva d‘esports ‘INCLUSPORTS’ el 25 de novembre al poliesportiu Camp del Ferro de Barcelona de 10 a 13:50h.

L’acte s’adreça a entitats de salut mental, addiccions, discapacitats, menors no acompanyats, i totes les entitats, clubs esportius, i ciutadania que hi vulguin participar.

Totes les modalitats esportives són adaptades, realitzades per tècniques i tècnics especialistes en esport inclusiu i combinen el joc amb l’esport perquè tothom s’hi pugui sumar.
 

Les 10 propostes electorals de Salut Mental Catalunya per a les eleccions municipals 2023

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, Salut Mental Catalunya recorda que la salut mental i el benestar són un dret de totes les persones. Des de la Federació defensen que cal afrontar el benestar emocional de les persones perquè si no, els costos personals, socials i econòmics presents i futurs seran molt perjudicials per a la societat. 

El 50% de les vulneracions de drets en salut mental es produeixen en l’àmbit sanitari i l’Administració pública és el principal agent discriminador

Salut Mental Catalunya ha elaborat i presentat l’informe sobre “Drets en salut mental 2022” que recull 269 vulneracions al territori català. De les discriminacions produïdes, 1 de cada 2 van tenir lloc en l’àmbit sanitari i l’Administració pública és el principal agent discriminador.

La salut mental en el jovent: en estat d’emergència

La Federació Salut Mental de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han presentat la radiografia 'La situació de salut mental en el jovent català', un informe que constata una situació d’emergència juvenil en matèria de salut mental: 1 una de cada 7 persones joves pateix un problema de salut mental i les persones entre els 18 i els 34 anys són les que més visites fan a centres i serveis de salut mental.