ECOM alerta de la inestabilitat dels serveis

Defensa que l’infrafinançament crònic n’és la causa principal junt amb altres factors com l'SMI i l'IRPF. 

Content
Esquerra
La Federació ECOM, que aplega prop de 140 entitats, avisa que els serveis d’atenció a les persones amb discapacitat estan en risc per l’infrafinançament crònic dels serveis, les tarifes dels quals estan congelades des de fa més de 10 anys per part de la Generalitat de Catalunya. “Les entitats no estem en situació de poder suportar més pressió financera. Algunes entitats estan arribant a prop del col·lapse i el neguit per les dificultats de donar continuïtat a alguns serveis és cada cop més gran” alerta Antonio Guillén, president d’ECOM. 
 
La federació també afirma que “la dràstica retallada del Govern” en els imports destinats a projectes d’atenció directa a través de l’IRPF “han deixat en la corda fluixa” serveis que són de continuïtat i que fa anys que funcionen. A més, ECOM alerta sobre altres factors que també generen inestabilitat, com l’augment del Salari Mínim Interprofessional que s’ha aplicat “sense tenir en compte l’impacte de la mesura en la viabilitat dels Centres Especials de Treball o sense haver previst mesures de suport” a les entitats.  
 
ECOM apel·la a la coresponsabilitat dels Governs en l’atenció a les persones i reclama una revisió urgent del sistema de finançament. “Que el finançament dels serveis bàsics que garanteixen drets fonamentals depengui de subvencions fa el sector molt inestable i té un impacte molt negatiu en la vida de les persones. Urgeix que el Govern estudiï un sistema de finançament que afavoreixi la sostenibilitat i la viabilitat. Hem d’avançar ja, i amb celeritat, cap a l’acció concertada” assegura Guillén. A banda d’això, la federació també urgeix a l’aprovació dels pressupostos públics per a aquest any, tant del Govern català com l’espanyol.
Dreta
Banner

Destacats