ECOM demana al conseller de Territori abordar les desigualtats territorials

Les demandes se centren sobretot en accessibilitat i igualtat d’oportunitats en urbanisme, transport públic i habitatge.

Content
Esquerra
ECOM, entitat de la Taula i referent de la discapacitat física a Catalunya, s’ha reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, per fer-los arribar les principals demandes en matèria d’accessibilitat i igualtat d’oportunitats en urbanisme, transport públic i habitatge.
Per a ECOM és imprescindible abordar les desigualtats territorials en accessibilitat i les especificitats dels entorns rurals.
 
La federació els ha traslladat diverses peticions per minimitzar aquestes desigualtats, per exemple:
 
- Impulsar una tarificació social integrada del transport públic per a persones amb discapacitat a tots els serveis de transport de Catalunya, que inclogui un passi d'acompanyant a aquelles persones que acreditin la necessitat de tercera persona al seu certificat de discapacitat.
 
- Avançar en l’accessibilitat dels serveis ferroviaris de Rodalies i Regionals de RENFE de manera equitativa a tota Catalunya.
 
- Revisar els plecs de condicions tècniques de les concessions dels serveis de bus interurbà per actualitzar-les amb el marc normatiu vigent d'accessibilitat i els mandats de la Convenció Internacional.
 
- Establir un espai de treball entre la Generalitat de Catalunya i ECOM, amb compromís polític i tècnic, per garantir el dret a un habitatge accessible i assequible, més enllà de l'habitatge de compra de protecció oficial.
 
- Promoure l’emancipació del jovent amb discapacitat física i l’exercici del seu dret a la vida independent i a viure a la comunitat.
 
ECOM també ha demanat a la conselleria que tingui en compte la participació real de les persones amb discapacitat. En aquest sentit li ha plantejat que el col·lectiu pugui participar activament en les Autoritats de Transport Metropolità territorials (Lleida, Girona i Camp de Tarragona) i ha reclamat que s'impulsi un espai de treball compartit per avançar en la millora de l’accessibilitat del transport públic des de la proximitat.
Dreta
Temàtica