Accessibilitat

Accessibilitat digital: Les TIC per a tothom - 2ª edició

Aquesta guia té dos eixos principals. Per una banda, un recull de bones pràctiques per a un disseny d’aplicacions mòbils i de pàgines web accessibles per a tothom, i recomanacions per elaborar continguts accessibles. Per altra banda, es presenten quatre casos d’èxit on s’han desenvolupat solucions accessibles i on la participació de l’Administració Pública i de les entitats socials, han estat clau perquè les solucions fossin dissenyades d’acord amb les necessitats dels usuaris.

L’impacte del tràmits administratius en l'accés a les prestacions socials. Una perspectiva conductual

El document recull els principals obstacles o problemàtiques que una persona es pot trobar en el camí de necessitar un ajut. Des de conèixer, a sol·licitar o rebre la prestació social. A més, l’anàlisi s’ha acompanyat d’una perspectiva conductual, utilitzant les lliçons de les ciències del comportament que ens permeten entendre com factors socials, psicològics i cognitius afecten a la presa de decisions de la ciutadania.

ONCE Catalunya lliura els Premis Solidaris 2021

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

ECOM demana al conseller de Territori abordar les desigualtats territorials

ECOM, entitat de la Taula i referent de la discapacitat física a Catalunya, s’ha reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, per fer-los arribar les principals demandes en matèria d’accessibilitat i igualtat d’oportunitats en urbanisme, transport públic i habitatge.
Per a ECOM és imprescindible abordar les desigualtats territorials en accessibilitat i les espec

L'ONCE proposa estendre el vot accessible a las eleccions municipals

L’ONCE ha fet una proposta per estendre el vot accessible a les eleccions municipals. L'entitat creu que una bona alternativa seria que les paperetes de les eleccions incloguessin un QR que faria accessible el dret a vot de totes les persones, amb independència de la seva discapacitat visual. L’entitat defensa que el telèfon mòbil podria processar tota la informació a través de la incorporació a les paperetes d'un senzill codi QR i una síntesi de veu que la llegiri, així el votant podria exercir el seu dret sense l’ajuda de ningú.

BCN contracta persones amb discapacitat per detectar ‘punts negres’ de la ciutat

Una quarantena de persones recorren la ciutat de Barcelona fixant-se en el terreny però també en els equipaments i serveis públics i privats per detectar les barreres amb què es troben. Estan contractats per l'Ajuntament, que pretén no només fer una diagnosi dels punts negres per a la gent amb discapacitat, sinó també posar-hi remei. És la segona fase d'un pla que pretén culminar amb una ordenança d'accessibilitat que calculi les inversions necessàries per resoldre les mancances detectades.

Entitats socials i Govern analitzen l’accessibilitat del transport públic

El 97% de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el 88% de la xarxa de metro es troba adaptada a persones amb mobilitat reduïda, com també la totalitat de la xarxa de bus urbà de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el 78% en la d’autobusos interurbans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Debat VII 'Accessibilitat i disseny per a tothom. Avançar en la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat'

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa prop de 4.000 entitats socials, ha presentat aquest dimecres el dossier ‘Accessibilitat i disseny per a tothom: avançar en la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat”. La presentació s’ha fet en el marc d’un nou debat del cicle ‘Catalunya Social’ que organitza la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya en col·laboració amb el diari Ara i l’Ateneu Barcelonès. Un centenar de persones han assistit al debat d’aquest dimecres.