ECOM publica cinc guies pràctiques per reforçar els valors de l’Economia Social i Solidària 

Cadascuna de les guies tracta un principi o un valor específic: compromís ambiental, governança democràtica, inclusió laboral, mercat social i finances ètiques i transparència.

Content
Esquerra

La Federació ECOM, el moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica, llença una sèrie de guies pràctiques sobre la pertinença a l’Economia Social i Solidària (ESS). La campanya, que compta amb el lema “SomiFemESS”, vol ajudar a les entitats federades a ECOM a treballar aquesta identificació, així com promoure que la societat també els hi identifiqui.

Cadascuna de les cinc guies publicades tracta un principi o un valor específic amb informació, eines, recursos, i referències a organitzacions de l’Economia Social i Solidària. En concret, han estat cinc els valors triats i les guies publicades: compromís ambiental, governança democràtica, inclusió laboral, mercat social i finances ètiques i transparència. 

Les guies formen part del projecte “Som ESS: reflexionem i promocionem els nostres valors”, que ha estat finançat pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona. El projecte també compta amb altres accions per a reflexionar i promoure els valors i principis de l’ESS entre les entitats federades a ECOM donant visibilitat i enfortint el conjunt de l’ESS.

L’Economia Social i Solidària està formada per totes aquelles iniciatives socioeconòmiques, formals, informals o col·lectives que prioritzen les necessitats de les persones per sobre del lucre. A més, aquestes iniciatives també comparteixen principis com la independència respecte als poders públics, l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, principis que també són promotors del canvi social.

Descarrega’t les guies

Compromís ambiental. Guia pràctica per ser una entitat més sostenible

Governança democrática. Guia pràctica per ser una entitat més participativa

Inclusió laboral. Guia pràctica per ser una entitat més inclusiva

Mercat social i finances ètiques. Guia pràctica per ser una entitat amb un consum responsable

Transparència. Guia pràctica per ser una entitat més confiable

Dreta
Banner

Destacats