ECOM reivindica la participació de les persones i entitats en la revisió del model d’autonomia i atenció

Li preocupa que la majoria de persones expertes siguin de l’àmbit de la gent gran.

Content
Esquerra
ECOM reivindica la participació de les persones amb discapacitat física, a través de les entitats que les representen, en la taula creada per la Generalitat per revisar el model d’autonomia i d’atenció a les persones. La federació considera que, més enllà del coneixement dels experts i expertes, cal comptar també amb la veu i l’experiència de les pròpies persones amb discapacitat física i de les entitats que fa anys que treballen i ofereixen suports que fomenten la seva autonomia, com a alternativa a la institucionalització.
 
“Si la voluntat, com es diu, és impulsar un model d’atenció integral i comunitari, centrat en la persona, la participació de les persones en la definició del model és essencial, perquè aquest model es fonamenta justament en la participació activa de la persona en la definició dels serveis i suports, i en el seu apoderament. Les persones, a través de les entitats que les representen, haurien de formar part d’aquest procés i participar-hi des de l’inici” defensa el president d’ECOM, Antonio Guillén.
 
A ECOM, li preocupa que, a la taula creada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi hagi una presència majoritària de persones expertes en gent gran i li inquieta que el model que en pugui sortir no respongui a les necessitats específiques de les persones amb discapacitat física.
 
ECOM defensa que ara més que mai, després del viscut amb la pandèmia de la COVID-19, és imprescindible i urgent reformular el model d’atenció a les persones amb discapacitat; repensar els suports perquè vagin en concordança amb els drets humans i la Convenció de l’ONU i prioritzar l’impuls de l’assistència personal i la provisió de suports perquè cada persona pugui escollir si vol viure a la comunitat.
Dreta
Banner

Destacats