El 3r Sector en total desacord amb la retallada del govern espanyol en polítiques actives d'ocupació

Avisa de l'impacte en persones vulnerables que necessiten continuar formant-se per fer front a les conseqüències en ocupabilitat del coronavirus. 

Content
Esquerra
La Taula d'entitats del Tercer Sector i La Confederació Empresarial del Tercer Sector mostren el seu total desacord amb la retallada en un 55% de les polítiques actives d'ocupació de Catalunya anunciada pel govern espanyol i se sumen a la queixa del Govern per la decisió de l’executiu central de retallar 215 milions d’euros del fons que rep la Generalitat perquè, davant l’escenari post crisi de la pandèmia del coronavirus, aquest tipus de mesures són absolutament necessàries per frenar l’impacte negatiu en l’ocupabilitat de les persones, especialment les més vulnerables.
 
El Tercer Sector Social de Catalunya manifesta:
 
● Que la retallada de diners destinats a la formació i inserció laboral agreuja la situació de les persones que ja tenien dificultats d’accés al mercat de treball i a totes aquelles que s’han vist afectades per l’emergència de la COVID-19.
 
● Insistim que, tan important és que la persona en una situació de fragilitat tingui accés a una prestació social que l’ajudi a fer front a les necessitats bàsiques, com que, en paral·lel, es pugui formar per millorar la seva ocupabilitat.
 
● Aquesta retallada de recursos afectarà un gran volum d’entitats socials que es dediquen a la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats i que, ara més que mai, són indispensables per donar suport i acompanyar als col·lectius vulnerables. Les entitats del Tercer Sector formen i acompanyen a la inserció prop de 150.000 persones cada any.
 
● És inacceptable que el Govern espanyol estigui fent un plantejament de retallades en matèria de polítiques actives d’ocupació quan el que caldria ara és reforçar-les al màxim per minimitzar l’impacte de la crisi.