El Banc dels Aliments reaprofita prop d’11 milions de kg d’aliments durant el 2022

D'aquesta manera n'ha evitat el seu malbaratament. Es calcula que, a Catalunya, cada persona malbarata 35 kg d'aliments a l'any.

Content
Esquerra

Durant el 2022, el Banc dels Aliments ha recuperat prop d’11 milions de kg d’aliments. Més de la meitat dels aliments distribuïts l’any 2022 provenia d’aliments recuperats d’excedents dels productors del sector primari, la indústria alimentària, la restauració, la distribució i d'establiments que no han venut certs aliments, però que són perfectament aprofitables, entre aquests, gairebé 4 milions de kg de minves als supermercats que col·laboren amb el Banc dels Aliments. Així mateix, el Banc dels Aliments ha recuperat més de 800 tones a l’any de fruites i verdures reaprofitables per al consum, a Foodback, el centre d'aprofitament alimentari de Mercabarna.

Per conscienciar sobre la necessitat de l’aprofitament alimentari i demanar el suport de la ciutadania per continuar donant resposta a aquesta problemàtica, l'entitat impulsa la campanya 'Donem una segona vida als aliments', que inclou uns vídeos que descriuen el procés de recollida de minves a supermercats i a Foodback, la recuperació d’aliments que es fa procedents de la indústria alimentària, la transformació d’aliments peribles per allargar la seva vida i l’exemple de recollida d’aliments que es fa en una fira, en aquest cas a Seafood Expo Global, per evitar-ne la seva destrucció.

La iniciativa també ofereix informació útil per lluitar contra el malbaratament alimentari a través de la guia 'Jo aprofito, no malbarato', que conté consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa, a la feina i a les escoles. A Catalunya, cada persona malbarata 35 kg d'aliments a l'any.

Dreta
Banner

Destacats