El conseller el Homrani anuncia l'impuls de la Llei de Concertació

Ho ha donat a conèixer a la cloenda del 6è Congrés del Tercer Sector. La normativa permetria que l'atenció a les persones quedi fora de la lògica del mercat.

Content
Esquerra

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat a la cloenda del 6è Congrés del Tercer Sector Social que Catalunya disposarà d'una Llei de Concertació Social dels serveis d'atenció a les persones. El sector social reclamava des de feia temps un nou model de col·laboració públic-social que estableixi un marc de relació estable i permanent amb les entitats socials, d'acord amb les directives europees de contractació pública.

El Tercer Sector celebra l'anunci del conseller el Homrani perquè és un pas important per assegurar que l'atenció a les persones queda fora de la lògica mercantilista, per protegir els drets socials i per garantir la qualitat dels serveis i suports que reben les persones.

“El nostre objectiu amb aqueta nova llei és clarificar, harmonitzar i establir un marc normatiu sòlid per a la concertació social a Catalunya”, ha afirmat el conseller a la cloenda del congrés. El Homrani ha explicat que la nova normativa reforçarà la creació d’un model que “promocioni la qualitat del servei, la professionalitat i la proximitat i que eviti l’especulació en l’atenció de les persones”. El Homrani ha recordat que “a Catalunya la col·laboració entre les entitats socials i l’Administració ha permès desenvolupar una xarxa pública de serveis socials especialitzats de primera magnitud i aquesta nova normativa permetrà una major transparència en la gestió i una regulació més clara i harmònica de la concertació”.

El text de la normativa es començarà a treballar sobre la base d'una proposta impulsada per la Confederació amb la col·laboració de la Taula del Tercer Sector. Està previst que la normativa entri aviat al Parlament de Catalunya.

A banda d'això, i per reforçar el model de concertació i aprofundir en el model d'atenció comunitari i centrat en la persona, el conseller el Homrani també ha anunciat la creació d'un segell d'empresa social, basat en els principis de l'economia social.

 

Dreta
Banner

Destacats