El Govern sosté que ha complert 109 de les 158 mesures contra la pobresa aprovades fa un any

La Taula del Tercer Sector lamenta que entre les 49 mesures pendents hi ha la reordenació de les prestacions i la reforma de la renda mínima d’inserció.

Content
Esquerra

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté va presentar divendres 13 de febrer davant les entitats socials, sindicals i municipalistes el balanç de les 158 mesures aprovades en el Ple monogràfic contra la pobresa i la desigualtat que es va celebrar el 12 i 13 de març del 2014 al Parlament de Catalunya.

El Govern va fer balanç del nivell de compliment dels acords que s’hi van prendre i va assegurar que haver dut a terme ja el 69% dels compromisos –que van des del reforç del lleure educatiu a l’estiu fins a l’increment de beques de menjador, passant per accions per millorar l’ocupabilitat de persones expulsades del mercat de treball.

La presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Àngels Guiteras, va valorar positivament, davant els mitjans de comunicació, la feina feta i va agrair la informació que van rebre els membres de la comissió de seguiment dels acords, tot i que va advertir que en alguns temes, com ara la reforma de les prestacions i la lluita contra la pobresa energètica, el que s’ha fet “no és suficient”.

D’entrada, Guiteras va lamentar que en quatre anys no s’hagi pogut firmar cap pacte de lluita contra la pobresa i va advertir que no es podrà abaixar la guàrdia durant molts anys, ja que la recuperació econòmica està lluny de les famílies que pateixen.

Per això, va demanar que es continuï treballant “sense lluites polítiques”. Entrant en qüestions concretes, encara pendents, va exposar que és “cabdal la reordenació de les prestacions i la reforma de la renda mínima d’inserció (RMI), tenint en compte que 210.000 llars no tenen cap ingrés. Pel que fa a la lluita contra la pobresa energètica, va recordar que 300.000 famílies no poden mantenir la seva llar a una temperatura adequada, i va demanar un compromís real a les empreses subministradores.