El projecte de Fundesplai EAT:LIFE entra en la recta final

El projecte EAT:LIFE treballa per fomentar uns hàbits alimentaris més saludables, justos i sostenibles.

Content
Esquerra

A dos mesos de finalitzar, el projecte EAT:LIFE de Fundesplai encara la recta final havent assolit els seus objectius i amb un impacte significatiu, amb més de 88.500 persones participants. Així ho van posar de manifest els dos responsables del projecte LIFE de la Unió Europea que van visitar l’entitat el passat 25 de maig i que van destacar l’alt nivell tècnic del projecte i el compromís de l’entitat en l’alimentació sostenible. 

Des de 2021, el projecte EAT:LIFE treballa per fomentar uns hàbits alimentaris més saludables, justos i sostenibles. Ho fa mobilitzant a la ciutadania perquè esdevinguin agents de canvi a través d’activitats formatives i divulgatives, recursos, reptes i jocs. 

Entre altres activitats, destaca el cicle de 36 conferències que han abordat temàtiques diverses com dieta planetària, alimentació i infància, publicitat de productes alimentaris, agroecologia o receptes saludables i sostenibles. Ha comptat amb la participació de personalitats destacades com el jove activista Francisco Vera Manzanares, la cuinera Ada Parellada o l’Aitor Sánchez, nutricionista, divulgador i autor de Mi Dieta Cojea. Han tingut una molt bona acollida, i han aplegat a més de 10.000 persones.

Per als professionals del món educatiu i les famílies s’han creat una sèrie de recursos educatius i de formacions tant presencials com online, totalment gratuïtes, com ara els MOOC sobre reducció de malbaratament al menjador o Objectius de Desenvolupament Sostenible i alimentació.

Amb l’objectiu de despertar l’interès d’infants i joves en comprometre’s i sensibilitzar el seu entorn, s’han proposat nombrosos reptes col·lectius i el premi Joves pel Demà, en els que s’han involucrat un gran nombre d’esplais i escoles i més de 71.000 persones. 

A més, la gran campanya comunicativa i la web EAT:LIFE, amb articles, entrevistes per fer reflexionar sobre l’actual sistema alimentari, així com jocs i receptes han aconseguit captar l’atenció de mig milió de persones. 

Tot l’anterior no hauria estat possible, i així es va remarcar davant els responsables del projecte LIFE, sense l'estreta col·laboració amb una extensa xarxa d’aliances. Algunes de les entitats i persones que han contribuït al projecte són l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Ajuntaments de Barcelona, Esplugues, el Prat i Castelldefels, la Universitat de Vic, el CRAM, el Col·lectiu Eixarcolant, Espigoladors, Justícia Alimentària o l’editorial Pol·len, entre moltes altres. 

La importància de les aliances en impulsar la importància de la ciutadania en la construcció d’un millor sistema alimentari es va fer palesa a la sessió de debat i reflexió que va complementar la visita dels responsables del projecte LIFE. La sessió, titulada “Estratègies europees i regionals davant dels reptes de l’actual sistema alimentari: El paper de la ciutadania”, va comptar amb rellevants institucions i entitats, i va ser co-organitzada amb l’associació Vida Sana. Durant la sessió, les persones assistents van presentar algunes de les iniciatives que duen a terme i van intercanviar opinions, reptes i bones pràctiques.

A banda de les col·laboracions amb altres entitats, els esforços conjunts dins dels programes propis de Fundesplai ha estat cabdal per l’èxit del projecte. EAT:LIFE complementa i consolida les actuacions que es duen a terme a través del programa educatiu Menjar Canvia el Món  i de l’exposició Menja Actua Impacta, situada al Prat de Llobregat. Aquests esforços col·lectius han ajudat a ampliar l'abast i l'impacte del projecte i a evidenciar la importància de comprometre’s individualment i col·lectivament per un món millor. 

 

Dreta
Banner

Destacats