El Tercer Sector fomenta l'accés de dones als llocs directius de les entitats

DDIPAS i La Confederació signen un conveni per impulsar un programa de foment de l'equitat de gènere al Tercer Sector Social.

Content
Esquerra
La Confederació Empresarial del Tercer Sector i la xarxa Dones Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS) impulsen un programa de gestió del canvi per fomentar la presència de dones en els llocs de govern i direcció de les organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, han explicat en un comunicat conjunt aquest dilluns.
 
El projecte acompanyarà i potenciarà els processos necessaris per transformar aquestes organitzacions i que tinguin equitat de gènere, ja que si bé les dones representen el 74% de les persones que treballen a Catalunya en aquest sector, "aquesta feminització a l'alça no es veu corresposta amb una visualització i presència equivalent" en els òrgans de govern i els equips directius.
 
Han observat que les entitats no lucratives tenen una bretxa salarial "poc significativa en xifres globals", d'un 3% --enfront de la global a Catalunya del 24%--, però aquesta s'incrementa notablement en els alts càrrecs, en els quals les directives cobren un 13% menys, segons dades de l'últim Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017 impulsat per la Confederació.
 
La xarxa DDiPAS --amb més de 250 professionals associades-- i La Confederació --que representa a les entitats no lucratives que presten serveis socials i d'atenció a persones-- han signat aquest dilluns un conveni a la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, que dona suport al projecte.
 
Al llarg d'aquest any, iniciaran el projecte amb un informe que aprofundeixi en l'anàlisi de l'ocupació en el Tercer Sector Social des d'una perspectiva de gènere, la publicació d'una guia pràctica per a entitats que vulguin impulsar millores, i un programa d'acompanyament personalitzat a organitzacions.
 
Preveuen que el projecte tingui continuïtat amb la voluntat de reforçar el Tercer Sector i convertir-se en "punta de llança" en aquest àmbit seguint els valors i models organitzatius de l'Economia Social.
 
La presidenta de la xarxa DDiPAS, Fina Rubio, ha destacat la importància de la presència de les dones en els òrgans de direcció "per poder avançar en models de gestió i de govern amb equitat de gènere", i el president de la Confederació, Joan Segarra, ha coincidit en la necessitat de seguir treballant per aconseguir els nivells desitjats de qualitat d'ocupació i equitat.
 
El director general d'Economia Social, el Tercer Sector, els Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, ha destacat que el projecte permetrà "generar coneixement sobre una altra forma de fer empresa en l'àmbit de l'economia social, diferent a la del sector mercantil".
Dreta
Temàtica