El Tercer Sector participa en la vaga feminista del 8 de març

La Taula del Tercer Sector també va participar a la manifestació.

Content
Esquerra

Nombrosses entitats socials van secundar la vaga convocada pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La vaga, impulsada pel moviment feminista a nivell internacional, va voler denunciar les violències masclistes i l’explotació envers les dones en tots els àmbits de la societat, entre d’altres reivindicacions.

La Taula del Tercer Sector va suspendre durant tot el dia l'agenda institucional de la seva presidenta, Francina Alsina, i va secundar  la vaga fent una aturada de 16 a 18 hores. En un comunicat, l'organització va denunciar que les principals causes de la pobresa femenina són la “menor participació” de les dones en el mercat laboral i el “no reconeixement” econòmic ni social d’altres feines que assumeixen les dones de manera majoritària, essencialment, segons apunta, tasques de cura i manteniment de la llar.

Alhora, la Taula del Tercer Sector considera que la discriminació de les dones en el mercat laboral i la necessitat de conciliació de les feines remunerades amb les tasques de cura fa que les dones tinguin “una menor taxa d’ocupació, jornada laboral, temporalitat i salaris” i això, segons subratlla, provoca que, de mitjana, cotitzin menys i, per tant, reben menys ingressos quan cobren la prestació d’atur o una pensió contributiva. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina va participar a la manifestació convocada a la cruïlla Diagonal-Passeig de Gràcia.

 

Dreta
Temàtica