Perspectiva de gènere

13-J: Nou debat Catalunya Social "Fragmentades: una anàlisi dels discursos d'odi, l'auge de l'extrema dreta i el seu impacte social"

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en col·laboració amb el Diari Ara, organitza un nou debat 'Catalunya Social' sota el títol 'Fragmentades: una anàlisi dels discursos d'odi, l'auge de l'extrema dreta i el seu impacte social', que tindrà lloc el dijous 13 de juny a les 9:30h al Hub Social (C/ Girona 34, interior. Barcelona).

10 propostes per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores

En un context d’envelliment de la població i de creixement de les necessitats socials, la gestió de la dependència és un dels temes clau dels pròxims anys. L’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials acaba de publicar unes dades on ressalten que la dependència no fa més que créixer i que els recursos públics que s’hi destinen són clarament insuficients.

Les dones amb discapacitat intel·lectual reivindiquen el seu paper en la lluita feminista

En una crida a la societat i a les administracions públiques, Dincat, l'entitat representativa del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, exigeix més atenció i reconeixement a les més de 30.000 dones catalanes amb discapacitat intel·lectual, especialment pel que fa a la igualtat de gènere.

La Creu Roja celebra l’evolució del feminisme

En el Dia Internacional de la Dona, la Creu Roja ressalta l’evolució del feminisme al llarg de la història mitjançant la campanya “Les seves petjades marquen el nostre camí. La història canvia, la meta es manté”. L’organització reflexiona sobre com les dones del passat han creat el camí per a les generacions actuals, garantint drets i oportunitats abans impensables.

"La violència masclista no és un virus que ens ataca des de fora. És la nostra cultura que s’ha estructurat així durant segles i ara l’estem canviant"

El mes de novembre s'han commemorat dues qüestions assenyalades, el Dia Internacional de la Infància i els seu drets i la lluita contra les violències masclistes. Aparentment poden semblar reivindicacions paral·leles, però l’impacte de les violències masclistes contra fills, filles i entorn de les víctimes i supervivents és un fet que cada vegada ha pres més rellevància.