Els gossos pigall de l'ONCE a Catalunya reclamen que no se’ls distregui mentre guien una persona cega

La Fundació ONCE del Gos Pigall (FOPG) ha elaborat una sèrie de recomanacions per a la ciutadania.

Content
Esquerra

Amb motiu del Dia Internacional del Gos pigall, la Fundació ONCE del Gos Pigall ha destacat la importància de no distreure el gos pigall mentre camina al costat d'una persona cega, una acció que requereix la seva concentració per a garantir la seguretat d'aquesta persona.

Un total de 957 gossos guia de l'ONCE acompanyen en l’actualitat a les persones cegues del país, aportant plena autonomia i mobilitat en els seus desplaçaments perquè es converteixen en els ulls de qui no pot veure. Com a societat, cal que tinguem en compte les següents recomanacions: 

  • Mai distreguis al gos pigall si porta posat l'arnès perquè es troba realitzant la seva feina de guia o pendent de comportar-se de manera adequada al lloc en el qual està, en suport a la persona cega. En cas que vulguis acariciar-lo, pregunta primer al seu usuari o usuària si pots fer-ho.
  • Mai donis menjar a un gos pigall. No coneixes si té alguna intolerància alimentària i li pots provocar un problema digestiu que perjudiqui la seva salut i alteri el suport que brinda a la persona cega. Tingues present que existeixen aliments adequats per als humans que són perjudicials per als gossos.
  • Mai deixis al teu gos deslligat si hi ha un gos pigall a prop. Tingues la teva mascota sempre controlada al teu costat.
  • Si vols donar alguna indicació a la persona cega, mai ho facis estirant-li la corretja ni l'arnès del gos. Simplement, dirigeix-te a ella i fes-ho, preferiblement, pel seu costat dret, el contrari al gos.
  • Els gossos guia també gaudeixen de molts moments de descans i esplai. Respectem la seva labor mentre van guiant, i deixem el joc i les salutacions per al seu temps d'oci.
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats