En marxa la nova edició del Gran Recapte d’Aliments, amb la crida al voluntariat

Els Bancs dels Aliments necessiten d’unes 18.000 persones voluntàries, que ja es poden registrar a la web granrecapte.com
 

Content
Esquerra

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, que arriba a la seva quinzena edició, des del 2009 i que s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant- se l’estima i el suport de la ciutadania. El seu objectiu és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb el Bancs dels Aliments al llarg de l’any. I fer que les persones en situació de vulnerabilitat, puguin optar a una dieta més saludable i completa.

Aquesta 15à edició del Gran Recapte d’Aliments, que es farà de manera mixta, [on es simultaniejaran les donacions físiques d’aliments amb donacions monetàries per comprar i distribuir aliments] es durà a terme entre el 24 i el 30 de novembre. 


A la presentació, Lluís Fatjó-Vilas, representant dels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya, ha assegurat que “el Gran Recapte s’ha consolidat a Catalunya com un dels moviments ciutadans d’acció solidària més importants”. Els Bancs dels Aliments, han afegit, “tornem a necessitar del voluntariat per poder reeditar una nova edició tot assolint els resultats d’edicions anteriors”.


També han aprofitat per fer una crida al voluntariat per a la propera edició, atès que sense el voluntariat la campanya no seria factible. L’edició passada, van ser 16.200 les persones que van col·laborar com a voluntàries i es preveu que en aquesta edició, la del 2023, es necessitaran 18.000, que ja es poden inscriure a través del web granrecapte.com.


Respecte a les seves funcions, els voluntaris i voluntàries, distribuïts als diferents punts de recollida d’aliments dels establiments col·laboradors, tenen com a tasca principal informar sobre la funció del Banc dels Aliments, així com també de la situació de precarietat alimentària al nostre entorn. I realitzen aquestes funcions alhora que animen els clients a participar activament a través de les donacions d’aliments.


D’altra banda, des del dissabte 25 de novembre, i durant els dies posteriors, s’iniciarà la classificació dels aliments recollits a dues naus cedides per la ZAL Port, la plataforma logística intermodal del Port de Barcelona. En aquest cas, el Banc dels Aliments ja disposa de prou persones voluntàries per a aquesta funció, moltes de les quals provenen d’empreses que organitzen jornades de voluntariat corporatiu.


Un cop feta aquesta classificació, els aliments seran distribuïts pel Banc dels Aliments a les diferents entitats socials amb què treballen, per fer-los arribar a les persones en situació de precarietat alimentària. Es preveu que el Gran Recapte pugui cobrir els magatzems del Banc dels Aliments amb producte bàsic, aproximadament, durant 3 mesos.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats