Voluntariat

Sumem mirades

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha organitzat quatre actes a les quatre capitals de província de Catalunya per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el 5 de desembre.

Canvi a la presidència de la FCVS

L'Assemblea General d'entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha escollit Ramon Nicolau com a nou president per als pròxims quatre anys. Nicolau, representant de la Fundació APIP-ACAM i fins ara secretari general de la FCVS, ocuparà la presidència per substituir a Jordi Balot, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat des del juny de 2018.

Ramon Nicolau s’ha presentat amb una candidatura tancada de Consell Directiu, acompanyat de diferents representants d’entitats:

FECEC fa una crida a animar noves persones per sumar-se al voluntariat oncològic

Com a conseqüència de la pandèmia, durant dos anys s’ha paralitzat l’activitat presencial del voluntariat de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que inclou les tasques d’acompanyament i les activitats lúdico-educatives per persones malaltes en hospitals i domicilis, així com el voluntariat de suport, divulgació i sensibilització de les iniciatives organitzades per les entitats.

Posem-li pebrots al càncer

La campanya de la FECEC arriba als supermercats Condis on es distribueixen bosses de pebrots entre els clients a un preu simbòlic d’un euro i mig. L’objectiu de ‘Posem-li pebrots al càncer’ és fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca d’acompanyament que fan les entitats vinculades a la FECEC i també aconseguir fons per continuar desenvolupant els programes d’atenció i ajuda a les persones malaltes i als seus familiars.

Dona Voluntària en el sector sanitari

L’acte se celebrarà en format presencial a la Sala Jaume Magre (C. Bisbe Torres, 2. Lleida) i serà un moment per homenatjar a dues dones voluntàries del sector sanitari: Pepita Jové i Marisa Pon.

Durant la jornada se celebrarà una taula de ponències relacionades amb el voluntariat i el sector sanitari que aniran a càrrec, entre d’altres, de la directora general de la Fundació Sant Francesc d’Assis, Candela Calle, i la presidenta de FeSalut i vicepresidenta d’AMILL (Associació Ictus Lleida), Carme Monsó.

18a Trobada de Voluntariat en l'àmbit oncològic

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la 18ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit oncològic, un espai per fomentar el nexe d’unió i reconèixer la tasca solidària que realitzen tots els equips de voluntariat en l’àmbit oncològic. La trobada tindrà lloc el dissabte 28 de maig. Aviat, s'ampliarà la informació.