Voluntariat

El Banc de Sang alerta que calen més donacions diàries per satisfer les necessitats actuals

El Banc de Sang i Teixits avisa que les donacions diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als hospitals, que ha incrementat des d’aquest mes de setembre a causa de la recuperació d’intervencions endarrerides per la Covid-19. L’entitat fa una crida per aconseguir més donacions i alerten que en caldria sumar entre 1.100 i 1.200 diàries per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. 

El Gran Recapte tornarà a ser virtual i comptarà amb la participació del petit comerç

La 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se celebren a Catalunya, es durà a terme entre el 19 i el 27 de novembre. La campanya, impulsada pels Bancs dels Aliments, tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments.

Com fer accessible el teu pla de voluntariat

L’acció voluntària és un element de transformació social i els equips de voluntariat plurals i diversos aporten riquesa als projectes de les entitats. Aquestes són dues de les idees a partir de les quals es desenvolupa la guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’, que la Federació Catalana de Voluntariat (FCVS) ha presentat en un acte conduït per la periodista Mònica Terribas.

Càpsula 'Tècniques i recursos per a la captació de voluntariat'

El curs proporciona eines i recursos per a captar voluntaris d’acord amb el que necessita l'entitat. S’adreça a persones que coordinen voluntariat en una entitat.

Data: 22 d’abril de 10h a 12h

Inscripcions. Data límit: 19 d’abril (places limitades!)

Els continguts són: rols i funcions de la coordinació del voluntariat en el procés de captació de voluntaris i tècniques i recursos per a la captació de voluntaris (planificació i elaboració de campanyes de captació).

17a Trobada de voluntariat en l'àmbit oncològic

La FECEC organitza la 17ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic, el pròxim dissabte 15 de maig. L'espai pretén fomentar el nexe d’unió entre voluntaris i voluntàries i reconèixer la tasca solidària que realitzen tots els equips en l’àmbit oncològic. Ateses les circumstàncies d’emergència sanitària serà de nou online i es farà a través de la plataforma Zoom.

La Pere Tarrés posa en marxa un programa pilot de voluntariat telemàtic

La Fundació Pere Tarrés ha engegat un programa pilot de voluntariat telemàtic. La importància del voluntariat a les entitats encara s’ha vist més reforçat amb l’arribada de la Covid-19 i el consegüent confinament. La seva contribució aporta gran valor, però les mesures de distanciament social i les restriccions sanitàries decretades per les autoritats competents han complicat molt la continuïtat de la seva aportació.

El 80% de les entitats socials han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant la Covid-19. En concret, han incorporat una o més persones voluntàries durant aquest any per donar suport presencial o telemàtic.