Voluntariat

Càpsula 'Tècniques i recursos per a la captació de voluntariat'

El curs proporciona eines i recursos per a captar voluntaris d’acord amb el que necessita l'entitat. S’adreça a persones que coordinen voluntariat en una entitat.

Data: 22 d’abril de 10h a 12h

Inscripcions. Data límit: 19 d’abril (places limitades!)

Els continguts són: rols i funcions de la coordinació del voluntariat en el procés de captació de voluntaris i tècniques i recursos per a la captació de voluntaris (planificació i elaboració de campanyes de captació).

La Pere Tarrés posa en marxa un programa pilot de voluntariat telemàtic

La Fundació Pere Tarrés ha engegat un programa pilot de voluntariat telemàtic. La importància del voluntariat a les entitats encara s’ha vist més reforçat amb l’arribada de la Covid-19 i el consegüent confinament. La seva contribució aporta gran valor, però les mesures de distanciament social i les restriccions sanitàries decretades per les autoritats competents han complicat molt la continuïtat de la seva aportació.

El 80% de les entitats socials han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant la Covid-19. En concret, han incorporat una o més persones voluntàries durant aquest any per donar suport presencial o telemàtic.

La Taula premiada per sensibilitzar sobre la donació de sang

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha recollit de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, un dels premis que la Federació Catalana de Donants de Sang atorga a les entitats socials que consciencien sobre la importància de donar sang. Cada any 70.000 persones reben una transfusió de sang a Catalunya: la meitat s’utilitza per tractaments de càncer o anèmies i un terç per a persones que han patit algun tipus d’accident.