Es presenta l'Associació Economia Social Catalunya

Puigdemont i Pissarello han presidit la presentació.

Content
Esquerra

Aquest matí s’ha presentat l’Associació Economia Social Catalunya a la sala cotxeres del Palau Robert. L’Associaciació està impulsada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula del Tercer Sector, de la Federació de Mutualitats de Catalunya, de la Xarxa d’Economia Solidària i de la Confederació Empresarial del Sector Social.

La nova Associació s’ha constituït, després d’un treball de dos anys, per treballar per la visualització de l’economia social, sumant a l’entorn d’un sol eix totes les organitzacions que posen a les persones i el progrés social en el centre de l’activitat, enlloc del capital. L’Associació també treballarà per la projecció dels valors propis de l’economia social i generació de discurs col·lectiu cap a la societat catalana. Els impulsors de la iniciativa també han destacat que treballaran per fer incidència política i social per la defensa d’un determinat model de societat i dels interessos de l’economia social.

La nova Associació Economia Social es presenta amb 7.422 organitzacions, 139.000 treballadors, 2 milions de socis cooperativistes, 810.000 socis i 7.853 milions de facturació.

Durant la seva intervenció, el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa ha destacat que “volem posar de relleu una altra forma de fer economia: més social i solidària”. Per Illa “els governs tenen l’oblicació de protegir i enfortir el conjunt de l’economia social del nostre país”. “Volem de l’Associació Economia Social Catalunya pugui modificar marcs normatius en favor a les persones” ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat el "paper protagonista de la societat civil" en la construcció de Catalunya en l’acte de constitució de l’Associació d’Economia Social, l’ESCAT. En el discurs que ha tancat l’acte de presentació, Puigdemont ha aplaudit que les entitats que constitueixen l’Escat "sumin entorn d’un eix que situa les persones al centre de l’activitat econòmica enlloc de posar-hi el capital". "Sou una anticipació del que vindrà en els propers anys, perquè representeu organitzacions capaces de créixer de manera responsable", ha assegurat el cap de l'executiu davant els cinc presidents de les entitats que han impulsat l’Escat.