Estabilitat i responsabilitat

S'acaba d'anunciar eleccions anticipades i s'obre un nou període d'incertesa i paràlisi forçada. La inestabilitat política, que fa massa anys que arrosseguem, té un impacte molt fort en les polítiques socials que queden encallades contínuament, desprotegint les persones. Reclamem estabilitat perquè aquesta situació que viu el país és insostenible per a tothom i perquè els partits polítics han de ser responsables i posar el focus on toca que són les urgències socials. Les persones han d'anar per sobre dels interessos partidistes.

Content
Esquerra
Hi haurà eleccions anticipades i s’obre un nou període de paràlisi forçada. Fa molts anys, massa anys, que vivim una inestabilitat política que té un impacte directe en unes polítiques socials que queden contínuament encallades. El resultat: persones que perden oportunitats per superar una situació de vulnerabilitat, governants que no donen resposta a les necessitats de la ciutadania i entitats socials que tremolen pensant com aquest nou escenari posa en risc, un altre cop, la seva sostenibilitat. És per tot això que exigim estabilitat perquè aquesta situació és, senzillament, insostenible i perquè on cal posar el focus és en la garantia dels drets socials. Per això, reclamem a tots els partits que siguin responsables perquè la ciutadania ja està cansada de veure com els interessos polítics passen per sobre de les persones.
 
Ens preocupa, i molt, com aquesta nova etapa d’incertesa posa en perill accions i normatives que s’estaven tramitant i que són clau, com la modificació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania i sobretot el seu reglament, indispensable per desplegar la prestació completament. Incertesa que també afecta mesures com el Pla Estratègic de Serveis Socials i el projecte de llei de contractes de serveis a les persones; que paralitza el Codi d’Accessibilitat, llargament esperat per les persones amb discapacitat, i que toca de ple compromisos com l’estratègia que ha de garantir l’acollida i inclusió d’infants i joves que migren sols o el lideratge que havia d’exercir el Govern amb les empreses subministradores perquè, d’una vegada per totes, signin el conveni perquè les subministradores financin la despesa de pobresa energètica. Això, i molt més, és el que corre perill. L’única bona notícia és que, previsiblement, es podrà aprovar el nou pressupost que acaba d’entrar en tràmit al Parlament de Catalunya i que, per fi, tindrem l’oportunitat de trencar la dinàmica d’un Govern ‘congelat’ en matèria social després d’anys de comptes prorrogats
 
 
Dreta