Relacions institucionals

Reforcem la defensa dels drets socials amb la Federació de Municipis de Catalunya

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Rivas, i la presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, han mantingut una trobada per reforçar la col·laboració en totes aquelles actuacions que serveixin per a un millor prestació i gestió dels serveis socials, adreçats a persones i famílies que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat i de manca d'autonomia personal.

Incorpora la transparència a la teva entitat

La transparència és una obligació legal, però també és imprescindible per reforçar la confiança de la ciutadania i les institucions públiques i privades en la feina diària de les entitats socials. El document recull, de manera pràctica i útil, quins són els principals passos per incorporar la transparència a les organitzacions del tercer sector: identificació, finalitats i marc legal, òrgans de govern i gestió, activitats, economia i participació. 

Celebrem 20 anys per la defensa dels drets socials i l’enfortiment de les entitats socials catalanes

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha celebrat els seus 20 anys d’història amb un acte a la sala Paral·lel 62, que ha aplegat autoritats com el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, entre altres representants d’administracions públiques, institucions, ens, entitats i moviments socials, empreses i mitjans de comunicació.

La FECEC demana als partits compromís ferm per aprovar les lleis que milloren la qualitat de vida de les persones que han superat un càncer

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) demana als partits polítics que incloguin dins dels seus programes electorals per als propers comicis generals del 23-J les tramitacions legislatives que afecten les persones amb càncer: la Llei per a la millora de la protecció social i laboral de les persones a qui els hagués estat diagnosticada una malaltia greu o carcinoma i la Llei de l’Oblit Oncològic.

La Taula analitza els nous pressupostos amb el president Aragonès

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s'ha reunit amb la junta directiva de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per analitzar les polítiques socials dels nous pressupostos i agrair el paper de la Taula per la seva implicació en l'elaboració dels comptes. Entre aquestes polítiques, l'increment del 8% de l'IRSC, el barem que dona accés a les prestacions, una mesura que la Taula ha estat treballant amb el Govern en els darrers mesos.

Reunió amb el president de la Generalitat per valorar l'increment de l'IRSC

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s'ha reunit amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas; i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per valorar l'anunci del Govern d'incrementar un 8% l'IRSC, el barem que dona accés a les prestacions socials i que no es revisa des fa 12 anys.

"Cal agilitzar l'accés als drets socials": reunió amb el conseller Carles Campuzano

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s'ha reunit amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; el secretari general, Oriol Amorós; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs, en la primera trobada amb l’actual equip del Departament.

El tercer sector social català ha de tenir la mirada a Europa per explicar que vol ser un actor en el desplegament de les polítiques europees

En una entrevista amb la Taula del Tercer Sector, la consellera Victòria Alsina presenta la visió del departament respecte la internacionalització de les entitats socials i la seva relació amb l’acció exterior catalana. Nous mecanismes com el Consell de l’Acció Exterior permeten avançar cap a una estratègia internacional més col·laborativa i per a la defensa dels drets.

En defensa dels drets socials: trobada a Brussel·les entre el tercer sector català i les institucions europees

Entre el 26 i el 27 de setembre, 25 representants del tercer sector social català han viatjat a Brussel·les per reunir-se amb representants de les principals institucions de la Unió Europea en una missió organitzada per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. La visita ha servit per identificar processos clau en l’agenda social europea i reforçar l’aliança amb xarxes europees del sector.