Relacions institucionals

Ens sumem a l’Aliança per a la Segona Oportunitat

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i el Consell de l'Advocacia Catalana impulsen l’Aliança per a la Segona Oportunitat en la qual 17 entitats de la societat civil, entre les quals la Taula del Tercer Sector, han acordat treballar conjuntament en la divulgació d’aquest mecanisme perquè arribi al màxim nombre de persones que es troben en situació d’insolvència. 

Una legislatura social que rescati les persones en situació de vulnerabilitat

La Taula del Tercer Sector ha reclamat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, una legislatura que prioritzi al màxim l’agenda social perquè l’objectiu indiscutible ha de ser la protecció i el rescat social de les persones en situació de major vulnerabilitat, a més li ha insistit que aquesta és una legislatura decisiva per garantir que la sortida de la crisi social derivada de la pandèmia no deixi ningú enrere.

La Taula del Tercer Sector planteja a la presidenta del Parlament una legislatura social que rescati les persones en situació de vulnerabilitat

A la trobada amb Laura Borràs ha reclamat que el tercer sector pugui tenir més presència en els diferents òrgans i comissions del Parlament de Catalunya. Espera que l’activitat legislativa relacionada amb l’àmbit social no sigui escassa i confia que s’impulsin normatives com la Llei del Tercer Sector Social. 
 

Signem un conveni de col·laboració amb SECOT

La Taula del Tercer Sector i SECOT Barcelona (Voluntariat Sènior d’Orientació Empresarial) han signat un conveni de col·laboració. Aquest acord -subscrit per Antoni Escrich, president de SECOT, i Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya- permet que SECOT posi a disposició de les entitats socials el seu equip de persones expertes perquè sobretot puguin assessorar, acompanyar i formar les organitzacions del tercer sector en la captació de recursos i finançament.

Francina Alsina, reescollida presidenta de la Taula

Les entitats federades a la Taula del Tercer Sector han escollit la nova Junta Directiva que liderarà la institució en els pròxims 4 anys. L’Assemblea General ha reescollit Francina Alsina com a presidenta i també ha elegit la resta de membres de la nova Junta Directiva, formada per 12 representants de les entitats associades. En aquestes eleccions s’ha presentat una única candidatura per a la presidència i 15 candidatures per a les vocalies.

El Tercer Sector Social lamenta la inhabilitació de Torra i reclama un Govern efectiu

La Taula del Tercer Sector i La Confederació, com a entitats representatives del tercer sector social de Catalunya, lamentem profundament la sentència del Tribunal Suprem per la qual queda inhabilitat de les seves funcions el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. 
 
Aquesta decisió suposa un nou atac a les institucions catalanes i als seus representants democràticament escollits per la ciutadania, així com una judicialització de la política que deixa al país en una situació de transitorietat especialment greu en un mo

Estabilitat i responsabilitat

Hi haurà eleccions anticipades i s’obre un nou període de paràlisi forçada. Fa molts anys, massa anys, que vivim una inestabilitat política que té un impacte directe en unes polítiques socials que queden contínuament encallades. El resultat: persones que perden oportunitats per superar una situació de vulnerabilitat, governants que no donen resposta a les necessitats de la ciutadania i entitats socials que tremolen pensant com aquest nou escenari posa en risc, un altre cop, la seva sostenibilitat.