FEPA insta la Generalitat a desenvolupar un pla estratègic a llarg termini per al jovent extutelat

Reclama inversió per a una atenció de qualitat i serveis en habitatge, formació o inserció laboral.

Content
Esquerra
La Federació d'entitats amb projectes i pisos assistits (FEPA) demana al Govern que inverteixi recursos en el desenvolupament i desplegament d'un Pla estratègic interdepartamental d'atenció al jovent extutelat a llarg termini. Ho recull en el document 'El model d'atenció al jovent extutelat a Catalunya: diagnòstic i reptes de futur', que planteja propostes i recomanacions a Administracions Públiques, entitats, sector privat i ciutadanua i que és fruït d'un procés de treball i reflexió que s'ha desenvolupat a principis d'aquest any entre totes les entitats que en formen part.
 
En el document, les entitats social insisteixen en la importància de prendre, com a base del pla, el model de col·laboració públicoprivat construït en els últims 20 anys a Catalunya, en mantenir l'especialització d'una àrea de l'Adminstració en l'atenció al jovent extutelat i en treballar a partir d'itineraris personalitzats per a cada jove. FEPA també fa èmfasi en la necessitat de fer una previsió del volum de joves a atendre, disposar de la inversió necessària per garantir una atenció de qualitat i desenvolupar programes i serveis en els àmbits de l'habitatge, la formació, la inserció laboral i el suport econòmic temporal, entre altres.
 
FEPA ha presentat aquest document en la primera jornada del cicle 'Perspectiva i perspectives +18: l'atenció al jovent extutelat', un espai de reflexió i generació de propostes entorn aquest col·lectiu. 
Dreta
Temàtica