Front comú per reclamar el compliment de la Llei 24/2015

El 2n Congrés Català de Pobresa Energètica reivindica un nou model que garanteixi els drets energètics de la ciutadania.

Content
Esquerra
Ajuntaments, entitats municipalistes, socials, ambientals i de la societat civil han llançat un missatge clar i unànime al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica: instar la Generalitat perquè obligui les empreses subministradores a complir la Llei 24/2015 de mesures per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica i reclamar al govern espanyol que canviï el marc normatiu per garantir els drets energètics.  
 
La Taula del Tercer Sector, com a coorganitzadora del congrés, ha moderat les taules ‘Iniciatives d’abordatge de la pobresa energètica’ i ‘Les situacions de pobresa encara ocultes i difuses’ i, a més, ha exposat en el debat ‘El preu dels subministraments bàsics i el seu efecte sobre els consumidors’ la iniciativa de sensorització dels habitatges socials de m4social, el projecte d'innovació digital de la Taula i Cellnex Telecom. A més, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha participat en la taula inaugural i la vicepresidenta de la Taula, Sònia Fuertes, ha presentat una part de les conclusions a l'acte de cloenda. De les conclusions, que se centren en les 3 causes que agreugen la pobresa energètica (preu de l’energia, situació dels habitatges i condicions socioeconòmiques de les persones), destaquen que la pobresa energètica té gènere femení, cal fer més incidència política per influir en el preu dels subministraments energètics i que les Administracions han d'apostar fort per la rehabilitació energètica. Per això, el congrés reclama un nou model energètic més democràtic, participat i basat en les energies renovables que garanteixi els drets energètics de la ciutadania.
 
La Taula ha coorganitzat el congrés conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, l’Ajuntament de Badalona, l’AMB, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Ecoserveis i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. El congrés, que s’ha celebrat a les Cotxeres de Sants, ha comptat amb més de 450 persones i més de 100 experts en pobresa i drets energètics. 
 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats