Dret a l’energia

La Taula i l'APE reclamen que la pobresa energètica sigui una prioritat cabdal per al pròxim Govern

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) reclamen que la lluita contra aquest fenomen, i en concret el compliment del conveni que regula la pobresa energètica a Catalunya, sigui una prioritat cabdal per al pròxim Govern. Les dues entitats demanen a l’actual executiu que avanci tot el que pugui en el desplegament d’aquest conveni abans de finalitzar la legislatura. 

La Taula del Tercer Sector Social i l’Aliança contra la Pobresa Energètica reclamen que la pobresa energètica sigui una prioritat cabdal per al pròxim Govern

Avisen que s’acaben de complir tres anys del conveni amb compromisos encara pendents com la condonació del deute dels anys 2022 i 2023, la creació del fons d'atenció solidària, la instal·lació generalitzada dels comptadors socials i l'ampliació de l’acord a la resta d'empreses energètiques. 

"S’ha condonat el deute a 41.000 famílies, però cal prémer l’accelerador perquè només falten 2 anys perquè caduqui el conveni"

Es compleixen dos anys de la signatura del conveni que regula la pobresa energètica a Catalunya, signat entre la Generalitat i ENDESA. Coincidint amb aquesta data, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica posen en valor les potencialitats del conveni que ha permès la condonació del deute a 41.000 llars en situació de vulnerabilitat energètica.

Les entitats socials alerten de l'incompliment del conveni que regula la pobresa energètica

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han mostrat la seva preocupació per l’incompliment per part del Govern de la Generalitat dels compromisos adquirits en relació amb el  conveni que regula la pobresa energètica, signat per la Generalitat de Catalunya i ENDESA, fa un any i mig. 

La Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica alerten de l’incompliment del conveni que regula la pobresa energètica

Les entitats i els moviments socials estan molt preocupades perquè no s’ha resolt encara el deute acumulat per les famílies durant el 2021, malgrat aquest context de crisi socioeconòmica greu i de preus de l’energia desbocats.

"El colideratge i la cogovernança ens estan demostrant ser la clau per plantejar solucions als reptes socials"

1. Segons la darrera Enquesta de Condicions de Vida d’IDESCAT es confirma un estancament de la pobresa i l’exclusió, que segueix en màxims històrics. Quins mecanismes esteu desenvolupant per garantir l’accés a l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat energètica?

La Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica reclamen aprofitar al màxim el conveni que regula la pobresa energètica

Les entitats i els moviments socials defensen que és urgent resoldre el deute acumulat durant el 2021, crear el fons d’atenció solidària, generalitzar la instal·lació dels comptadors socials i ampliar el conveni amb la resta d’empreses energètiques. Posen en valor les potencialitats del conveni i l’avenç que ha suposat a l’hora de treure pressió i angoixa a les famílies en situació de vulnerabilitat energètica.