Dret a l’energia

Les entitats socials alerten de l'incompliment del conveni que regula la pobresa energètica

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han mostrat la seva preocupació per l’incompliment per part del Govern de la Generalitat dels compromisos adquirits en relació amb el  conveni que regula la pobresa energètica, signat per la Generalitat de Catalunya i ENDESA, fa un any i mig. 

La Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica alerten de l’incompliment del conveni que regula la pobresa energètica

Les entitats i els moviments socials estan molt preocupades perquè no s’ha resolt encara el deute acumulat per les famílies durant el 2021, malgrat aquest context de crisi socioeconòmica greu i de preus de l’energia desbocats.

"El colideratge i la cogovernança ens estan demostrant ser la clau per plantejar solucions als reptes socials"

1. Segons la darrera Enquesta de Condicions de Vida d’IDESCAT es confirma un estancament de la pobresa i l’exclusió, que segueix en màxims històrics. Quins mecanismes esteu desenvolupant per garantir l’accés a l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat energètica?

La Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica reclamen aprofitar al màxim el conveni que regula la pobresa energètica

Les entitats i els moviments socials defensen que és urgent resoldre el deute acumulat durant el 2021, crear el fons d’atenció solidària, generalitzar la instal·lació dels comptadors socials i ampliar el conveni amb la resta d’empreses energètiques. Posen en valor les potencialitats del conveni i l’avenç que ha suposat a l’hora de treure pressió i angoixa a les famílies en situació de vulnerabilitat energètica.

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.