Gràcies per enfortir junts el Tercer Sector Social

El 6è Congrés del Tercer Sector ha estat una oportunitat per desenvolupar la capacitat d'innovació i d'aprenentatge continu de les entitats socials i per reforçar el treball conjunt amb el món local.

Content
Esquerra
Gràcies per la vostra implicació. Gràcies per avançar junts cap a un sector social més fort. Gràcies per fer que el 6è Congrés del Tercer Sector Social hagi tornat a ser un espai de trobada i reflexió útil i enriquidor per a tothom. Gràcies a les empreses col·laboradores que han confiat en nosaltres. 
 
La urbanització i la globalització són dos fenòmens que estan agreujant els reptes socials i el congrés ha estat una oportunitat per abordar-ho i per obrir una finestra que ens permeti desenvolupar la nostra capacitat d’innovació i aprenentatge continu i per reforçar el treball en xarxa amb les Administracions locals. Cal un ‘nou municipalisme’, més fort, amb més competències i amb tots els recursos per fer front, conjuntament amb les entitats socials, a aquestes noves necessitats socials. La força ja la tenim: proximitat, arrelament al territori, i expertesa i coneixement.
 
També és necessari materialitzar el compromís del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a la cloenda del congrés, on anunciava l’impuls d’una Llei de la Concertació Social dels serveis d’atenció a les persones. La normativa permetria al sector social disposar d’un marc de relació sòlid, estable i permanent amb l’Administració, però sobretot, implicaria que l’atenció a les persones quedi fora de la lògica del mercat i de l’especulació, prioritzant la qualitat dels serveis, l’eficiència dels recursos públics i el màxim retorn d’aquests a la societat. Confiem que l’avantprojecte pugui entrar ben aviat al Parlament de Catalunya
Dreta