Impuls per a la reinserció laboral de col·lectius vulnerables

S'aposta pel paper clau del teixit empresarial, al costat de les entitats socials.

Content
Esquerra
L'Associació Empresarial Pedrosa i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya han posat en valor aquest dijous que l'actual reindustrialització digital pot generar "una nova ocupació respectuosa amb el territori i les persones", que han de posar-se al centre, i que pot impulsar nous procés d'inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.
 
Ambdues institucions han analitzat aquestes oportunitats en una jornada aquest dijous, en la qual el president de l'associació, Baltasar Pozuelo, ha afirmat que les empreses són cada vegada "més humanes", i que el valor social no està renyit amb els guanys econòmics, han explicat en un comunicat conjunt.
 
Ha reivindicat que aquest compromís present en les entitats socials que promouen la inserció laboral de persones vulnerables "ha de ser compartit pel teixit econòmic", i ha posat com a exemple que les institucions públiques poden valorar en les seves adjudicacions la responsabilitat social que apliquen les empreses.
 
La vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, Sònia Fuertes, ha destacat que la trobada resulta "una oportunitat de fer una nova economia i d'establir noves formes d'avançar amb valors", i ha destacat el paper clau del teixit empresarial, al costat de les entitats socials.
 
El comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, Álvar Porro, ha coincidit en la vinculació "estreta" de les empreses amb la inserció social, com ho mostra la iniciativa de l'Associació Empresarial Pedrosa 'are@8', que encapçala la reindustrialització digital a Barcelona i la resta de Catalunya.
 
La Jornada per a la connexió social. Impulsar l'ocupació i la reinserció social, celebrada a l'Hotel Fira Congress de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), és la primera de quatre jornades que coorganitza aquesta associació per abordar el compromís social del teixit empresarial en l'actual transformació del model econòmic.
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats