Infants i joves gaudeixen de l’estiu amb les activitats de lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés organitzen campaments, casals, colònies, camps de treball i rutes per a milers d'infants, adolescents i joves.

Content
Esquerra

El lema de la campanya d’aquest estiu de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és #FemCampaments. Després de l’anterior estiu marcat per la pandèmia, l’entitat d’escoltisme i guiatge ha tornat a la seva essència amb prop de 600 campaments en els quals participen més de 14.000 infants i joves, xifres equivalents a les d’una campanya normal. “És el moment més esperat del curs pels infants i joves, aquest any més que mai i, alhora, és la culminació del treball que desenvolupen els agrupaments al llarg de tot el curs amb els grups”, explica la Laura Benseny, coordinadora de relacions de MEG.

Fundesplai afronta aquest estiu amb la seva campanya ‘Fem possible un món millor’ amb més de 1.300 tandes de colònies, casals, campaments, camps de treball i colònies en família en les quals participen més de 68.000 infants i joves. Totes les activitats estan organitzades directament per Fundesplai o en col·laboració amb escoles, entitats i ajuntaments, així com pels 119 esplais i projectes de lleure que integren la Federació Catalana de l’Esplai. La directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez, explicarque “les inscripcions a les activitats d’estiu organitzades per Fundesplai ja superen en més d’un 2% les de 2019, l’any anterior a la pandèmia, i encara hi ha moltes activitats amb les inscripcions obertes. Per contra, es preveu un fort increment en la petició de beques”.

Les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés (L'estiu és Pere Tarrés) dels 200 centres d’esplai federats del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) i dels centres socioeducatius adherits superen, de moment, els 32.000 infants i joves inscrits en colònies i casals d’estiu, a més d’altres activitats com campaments i rutes. Tot i això, moltes de les inscripcions continuen obertes i les xifres definitives no se sabran fins a finals d’agost. Aquesta és la primera oportunitat que tenen molts infants, adolescents i joves d’interactuar amb altres nois i noies de la seva edat més enllà dels seus companys de classe. “És important per aquests joves socialitzar-se en un any que moltes activitats extraescolars, colònies o esplais s’han hagut de suspendre o reduir la seva activitat”, assegura Xavi Nus, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya (MCECC).

Dreta
Temàtica