Lleure

El 92% de les activitats de lleure educatiu s’han adaptat durant la pandèmia per atendre la gestió de les emocions

El lleure educatiu ha tingut un paper clau en la gestió emocional que els adolescents i joves han fet de la pandèmia. Ho explica l’informe 'El tiempo libre educativo en España: un impulso para la promoción de la infancia y la juventud', elaborat per la Fundació Pere Tarrés per encàrrec de Didania, Federació d’Entitats Cristianes de Lleure i la Fundación Promesa. 

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

Infants i joves gaudeixen de l’estiu amb les activitats de lleure

El lema de la campanya d’aquest estiu de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és #FemCampaments. Després de l’anterior estiu marcat per la pandèmia, l’entitat d’escoltisme i guiatge ha tornat a la seva essència amb prop de 600 campaments en els quals participen més de 14.000 infants i joves, xifres equivalents a les d’una campanya normal.

Com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu

Educació 360 organitza el webinar 'Com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu' per al 18 de maig a les 18h. Júlia Petit, presidenta d’Escoltes Catalans, i Àlex Muñoz, professor de cicles formatius i redactor del document 'Competències per a la vida en el lleure educatiu', compartiran idees, reflexions i estratègies sobre com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu.

Construïm solucions als reptes de l’Estiu Enriquit

Educació 360 organitza la jornada online 'Construïm solucions als reptes de l’Estiu Enriquit' que pretén que els participants generin conjuntament solucions als reptes d’estiu per assolir un objectiu comú: garantir que tot infant, jove i adolescent pugui viure d’un estiu ple d’oportunitats d’aprenentatge, de gaudi i socialització. Té lloc l'11 de maig al matí.

Programa

11:00 – 11:15: Benvinguda i presentació

11:15 – 12:15: 1a sessió de debats paral·lels

Jornada 'L'aprenentatge no fa vacances! Municipis per un #EstiuEnriquit'

Jornada d'Educació 360 'L'aprenentatge no fa vacances! - Municipis per un #EstiuEnriquit'. El 27 d’abril dona el tret de sortida del repte per fer possible un #EstiuEnriquit per a tothom i convida municipis 360 a ser-ne protagonistes.

A la jornada online es compartiran casos inspiradors d’Estiu Enriquit liderats per municipis, es presentarà el kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit i es comptarà amb Aaron Dworkin que explicarà el cas de la National Summer Learning Association.