Lleure

L’associacionisme educatiu s’uneix per reivindicar les seves activitats

Les entitats de l’associacionisme educatiu han aconseguit firmar un acord amb la Conselleria de Drets Socials que garanteixi les activitats al medi natural i el reconeixement de la seva tasca educativa i de transformació social. Una fita aconseguida després de la pressió unitària exercida des del sector arran de la crisi dels terrenys d’acampada, l’última una jornada reivindicativa el dissabte 1 de juny, la qual va mobilitzar 5.000 persones.

"El lleure educatiu pot ser agent de canvi positiu en la reducció de les desigualtats socials"

Catalunya arrossega grans reptes estructurals que posen en dubte la garantia dels drets socials: Una pobresa que té especialment impacte en la infància, l’accés a l’habitatge digne, la falta d’uns ingressos mínims, etc. Tot això combinat amb la inestabilitat política i un auge dels discursos i posicionaments de l’extrema dreta. Des de la vostra entitat, quina valoració feu del context actual i quins considereu que són els principals reptes que tenim des del tercer sector social?

Pere Tarrés atorga 13.000 beques i ajuts a infants en situació vulnerable

Les crisis econòmiques i socials que hem viscut els últims anys han passat factura a les famílies en situació de més vulnerabilitat, com ho evidencien les recents dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, segons les quals el 24% de la població de Catalunya i el 28% dels menors de 16 anys es troben en risc de pobresa o exclusió social. Aquesta precarització de les condicions de vida de moltes llars ha acabat repercutint en infants i joves. 

Obertes les inscripcions de les activitats d'estiu de Fundesplai

A les colònies, esplais i activitats en família de Fundesplai, infants i joves viuran un estiu únic i inoblidable. Aquest any, l’entitat ofereix: camps tecnològics, campus de periodisme, colònies a la natura, activitats d'estiu per a petita infància, casals i esplais arreu del territori, entre altres. Més de 120 propostes de temàtiques variades: art, aventura, esport, joc, música, natura, idiomes o tecnologia.

En marxa els campaments de Minyons Escoltes i Guies en un context d'emergència climàtica

L’experiència de l’estiu passat ha obert la porta a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) a preparar-se i adaptar la planificació de les activitats d’estiu enfront de l’emergència climàtica. El risc d’incendis, la sequera o els episodis curts i intensos de pluges torrencials són alguns dels fenòmens climàtics per als quals es preparen els escoltes i les guies que formen part del moviment.