Lleure

Infants i joves gaudeixen de l’estiu amb les activitats de lleure

El lema de la campanya d’aquest estiu de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és #FemCampaments. Després de l’anterior estiu marcat per la pandèmia, l’entitat d’escoltisme i guiatge ha tornat a la seva essència amb prop de 600 campaments en els quals participen més de 14.000 infants i joves, xifres equivalents a les d’una campanya normal.

Com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu

Educació 360 organitza el webinar 'Com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu' per al 18 de maig a les 18h. Júlia Petit, presidenta d’Escoltes Catalans, i Àlex Muñoz, professor de cicles formatius i redactor del document 'Competències per a la vida en el lleure educatiu', compartiran idees, reflexions i estratègies sobre com promoure un enfocament competencial a les activitats de lleure durant l’estiu.

Construïm solucions als reptes de l’Estiu Enriquit

Educació 360 organitza la jornada online 'Construïm solucions als reptes de l’Estiu Enriquit' que pretén que els participants generin conjuntament solucions als reptes d’estiu per assolir un objectiu comú: garantir que tot infant, jove i adolescent pugui viure d’un estiu ple d’oportunitats d’aprenentatge, de gaudi i socialització. Té lloc l'11 de maig al matí.

Programa

11:00 – 11:15: Benvinguda i presentació

11:15 – 12:15: 1a sessió de debats paral·lels

Jornada 'L'aprenentatge no fa vacances! Municipis per un #EstiuEnriquit'

Jornada d'Educació 360 'L'aprenentatge no fa vacances! - Municipis per un #EstiuEnriquit'. El 27 d’abril dona el tret de sortida del repte per fer possible un #EstiuEnriquit per a tothom i convida municipis 360 a ser-ne protagonistes.

A la jornada online es compartiran casos inspiradors d’Estiu Enriquit liderats per municipis, es presentarà el kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit i es comptarà amb Aaron Dworkin que explicarà el cas de la National Summer Learning Association.

#DescongelemElLleure: MEG participa en la mobilització conjunta de l’associacionisme educatiu

Els agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han participat en les concentracions #DescongelemElLleure, convocades a tot per Catalunya per reivindicar que el lleure educatiu és segur i necessari i que cal retornar a la presencialitat a totes les edats de forma urgent i que no es tornin a suspendre les activitats.

Les entitats de lleure educatiu demanen la represa de l’activitat 

El PROCICAT, dirigit pels departaments de Salut i Interior, ha revisat les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la Covid-19 i ha decidit que es puguin reprendre les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu, però només aquelles que es dirigeixen a infants que es troben en les etapes d’educació infantil i primàri

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica la seva tasca educativa com a espai essencial

Més de 800 joves han participat en l’Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, l’espai de decisió de l’entitat. La situació actual, amb els efectes de la segona onada de la Covid-19, ha afectat enormement la tasca dels i les caps durant el curs, però no ha impedit que l’activitat continués.