Informe Radar ECOM: el dret al treball i a l’habitatge, els més vulnerats

La federació ha presentat el primer informe que recull els drets més vulnerats a les persones amb discapacitat física i/o orgànica durant el 2020 pandèmic.

Content
Esquerra

ECOM, l’entitat representativa de la discapacitat física i/o orgànica a Catalunya, ha presentat ‘Radar ECOM’, el primer informe de vulneracions de drets que, a partir d’ara, tindrà una edició anual. Segons el document, el dret al treball i el de l’habitatge, bàsics ambdós per poder tenir una vida independent, són els drets més vulnerats a les persones amb discapacitat física i/o orgànica durant el 2020 pandèmic. Cal destacar també que, del total de consultes rebudes en relació als nou drets analitzats en l’informe, hi ha hagut un majoria de consultes per part de dones amb discapacitat. La infradenúncia segueix sent un obstacle per fer visible les discriminacions que pateix el col·lectiu, que sovint normalitza les seves vulneracions de drets. 

El president d'ECOM, Antonio Guillén, ha remarcat en la presentació que aquest informe s'emmarca en un any en què la pandèmia "ha provocat un context d'emergència que ha posat en evidència la manca de recursos, especialment els d'aquells col·lectius més vulnerables, com és el cas del de les persones amb discapacitat física i/o orgànica". Davant d'aquesta situació, el document destaca que durant la pandèmia, el col·lectiu ha quedat invisibilitzat perquè les actuacions per la gestió de la Covid-19 no han tingut en compte aquestes persones.

Aquesta primera edició de ‘Radar ECOM’ surt a la llum l’any en què la federació compleix 50 anys defensant els drets del col·lectiu.

Dreta