Josep Quitet renova com a president de la Creu Roja a Catalunya

Es tracta del seu segon mandat, càrrec que ocupa des del 2019.

Content
Esquerra

Josep Quitet ha estat renovat en la presidència de la Creu Roja a Catalunya. Els quatre primers anys del seu mandat han estat marcats per la Covid-19 i el conflicte d'Ucraïna. En el cas de la pandèmia, la Creu Roja a Catalunya ha hagut de realitzar la major mobilització en la història moderna de recursos, persones i capacitats per donar resposta a les necessitats sociosanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19. En aquest període, la Creu Roja, a través del Pla Creu Roja RESPON, va atendre prop de 5,5 milions de persones a tot l’estat, uns 775.000 de les quals a Catalunya.

Creu Roja també ha donat resposta al conflicte d'Ucraïna atenent més de 46.000 persones refugiades, 125.000 a tot l’Estat Espanyol. A finals de 2022, va llançar el Pla 'Creu Roja Reacciona’, una resposta directa, immediata i propera davant la crisi deixada per la pandèmia, el canvi climàtic i el conflicte ucraïnès, que té com a objectiu atendre les necessitats de més de 2.500 llars a Catalunya en una primera fase.

La lluita contra les creixents desigualtats i contra la degradació del medi ambient i la necessitat d’actuar davant la xacra de la soledat no desitjada són ara algunes de les prioritats a abordar des de l’entitat humanitària en l’actualitat. Un altre eix d’intervenció és la lluita contra el canvi climàtic a través d’accions de prevenció i de sensibilització, però també de capacitació de les comunitats en la intervenció per minimitzar l'impacte fenòmens meteorològics adversos, migracions, entre altres.

Dreta
Banner

Destacats