“La COVID-19 evidencia els grans defectes en les polítiques públiques per combatre la pobresa”: ONU

Ara s’ha publicat l’informe final que es presenta al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.

Content
Esquerra
Després de la seva visita a principis d’any, el fins ara relator especial de les Nacions Unides sobre l’extrema pobresa i els drets humans, Philip Alston, ha publicat l’informe final sobre quina és la situació de pobresa i exclusió social que hi ha l’Estat. La conclusió d’Alston és clara: “la COVID-19 ha posat en evidència grans defectes en les polítiques públiques per combatre la pobresa a Espanya”. 
 
Alston insisteix en l’informe que la xarxa de protecció social “ja era completament inadequada abans de la pandèmiaperò el coronavirus ha demostrat “com està fallant profundament a la gent”. Per al relator de l’ONU, l’aprovació de l’ingrés mínim vital “té una gran importància simbòlica” però “és només la primera de les moltes mesures que s’haurien de prendre amb urgència”. 
 
Sobre les mesures aplicades per donar resposta a la crisi social generada per la COVID-19, Philip Alston assegura que, “afortunadament", el govern ha reaccionat amb “una sèrie d’iniciatives positives per protegir el treball i l’habitatge, estendre la protecció al col·lectiu de treballadores domèstiques i el nou ingrés mínim vital” que, afegeix, “suposen una gran millora respecte a la resposta de l’última recessió”. 
 
L’informe final es presenta aquest dimarts 7 de juliol al Consell de Drets Humans de l’ONU a càrrec del seu nou successor, Olivier De Schutter, que ja ha demanat al govern espanyol que ampliï la cobertura de l’IMV, reduint els tràmits burocràtics. De Schutter també intervindrà en la pròxima conferència d’EAPN Europa, el 14 de juliol. 
Dreta
Temàtica