La Creu Roja proposa mesures per optimitzar el consum energètic i fer front al malbaratament alimentari

L’any 2021 la Creu Roja a Catalunya ha atès més de 1.600 famílies oferint-los assessorament personalitzat sobre eficiència energètica a la llar.

Content
Esquerra

Davant l’augment del cost de l’energia i de la pujada de l’IPC de gener, la Creu Roja proposa una sèrie de mesures per promoure l’eficiència energètica, la cura del medi ambient, i fer front al malbaratament alimentari potenciant un consum alimentari conscient. I és que, l'estalvi energètic, a més de contribuir a la cura del medi ambient, suposa també una reducció de l'import de la factura de la llum. Les instal·lacions de calefacció (46%) i aigua calenta sanitària (21%) assoleixen el 67% del consum energètic de les llars. 

En el context de pandèmia, el nombre de famílies que tenen dificultats per fer front als rebuts de la llum, l'aigua o el gas continua augmentant. L'any 2021, la Creu Roja a Catalunya ha atès a més de 1.600 famílies oferint-los assessorament personalitzat sobre eficiència energètica a la llar (1.214 informacions mediambientals i 386 visites presencials/virtuals per fer auditories ambientals) i repartint 1.015 kits de microeficiència i 300 electrodomèstics. 
 
Així, doncs, la Creu Roja vol reduir la vulnerabilitat de les persones que no poden fer un ús eficient de l'energia i gaudir de condicions energètiques confortables alhora que pretén contribuir a una alimentació adequada, saludable, de proximitat i sostenible.

Dreta