La desigualtat entre barris de Barcelona s'estabilitza

Es reverteix la tendència de més desigualtats que persistia des de 2007.

Content
Esquerra

Les desigualtats de renda entre els diferents barris de Barcelona s'han estabilitzat per primera vegada des del 2007, segons l'Informe de la Renda Familiar Disponible (RFD) per capita corresponent al 2015 i presentat per l’Ajuntament de Barcelona.

Del barri més ric al més pobre, una família de Pedralbes té una renda disponible 7,2 vegades superior a una família de Ciutat Meridiana i, alhora, 2,5 vegades per sobre de la mitjana de Barcelona. Una distància entre barris que reverteix la tendència de més desigualtat registrada any rere any des del 2007. No puja però tampoc baixa i això implica que es mantenen les desigualtats. Pel que fa a la renda familiar mitjana de la capital catalana ha crescut un 2,9% durant el 2015 fins a arribar als 19.775 euros anuals per capita.

Districte a districte, es mantenen al capdavant Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i l'Eixample seguits per Gràcia, Ciutat Vella, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc. Tanquen la llista Sant Andreu i Nou Barris que concentra 8 dels 10 barris amb rendes més baixes de Barcelona. Convé destacar també les diferències internes del districte de Sant Martí que inclou tant barris amb rendes molt altes com Diagonal Mar i el Front Marítim Poblenou com també molt baixes com el Besòs i el Maresme.

Tal com era d'esperar, els barris que compten amb unes rendes més elevades són Pedralbes, les Corts, les Tres Torres, Sant Gervasi-Galvany, Sarrià i Sant Gervasi-Bonanova mentre que a l'altre costat de la taula, s'hi troben Ciutat Meridiana, Trinitat Nova (Nou Barris), la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc), Vallbona (Nou Barris) i Trinitat Vella (Sant Andreu).

Del 2014 al 2015, destaca especialment la baixada de la renda per sobre dels quatre punts als barris de Ciutat Meridiana, Canyelles, Vila de Gràcia, la Nova Esquerra de l'Eixample, Vallvidrera, el Tibidabo i els Planes, la Font d'en Fargues, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, i el Besòs i el Maresme. Al seu torn, han pujat més de quatre punts el Raval, el Barri Gòtic, Poble Sec, Hostafrancs, Font de la Guatlla, Sant Gervasi-Galvany, Vallcarca i els Penitents, el Coll, la Salut, Ca Baró, la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Vall d'Hebron, Verdun, el Parc i la Llacuna del Poblenou i Provençals del Poblenou.

Dreta