La FECEC alerta que la pròxima pandèmia serà la del Càncer si no es prenen mesures urgents per evitar-ho

L’entitat demana més inversió i més professionals sanitaris per a l’atenció primària i adverteix que el col·lapse acumulat continua provocant retards en diagnòstics de càncer amb risc de pitjor pronòstic.

Content
Esquerra

Coincidint amb el 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), alerta que si no es prenen mesures urgents per redreçar la situació al sistema sanitari la pròxima pandèmia serà la del càncer. En aquest sentit, l’entitat demana a la Generalitat de Catalunya més recursos i més personal a l’atenció primària.
 
Una de les principals problemàtiques és la saturació a l’atenció primària, que provoca retards en els circuits de diagnòstic ràpid quan hi ha sospita de tumor. Aquestes demores en els diagnòstics suposen un pitjor pronòstic de cara al tractament i les possibilitats de curació de la malaltia. És per això que la FECEC reclama una partida pressupostària urgent i la contractació de més professionals sanitaris que reverteixin el col·lapse actual.

Enguany, a més, i a conseqüència de la crisi de la Covid-19, les entitats de la FECEC - Junts contra el Càncer han rebut més demanda de serveis d’atenció psicosocial, com ara acompanyament psicològic, assessorament legal i teràpies de rehabilitació.
 

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats