Malalties

Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica

La FECEC organitza una xerrada en commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Còlon. El Diàleg s’anomena 'Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica' i té lloc el pròxim dimecres 29 de març a les 19h i es retransmetrà en línia a través del canal de YouTube de la FECEC. Imprescindible inscripció prèvia.

El diàleg tindrà lloc entre Dra. Elena Élez, Ariadna Garcia i Meritxell Jané i serà moderat per la periodista Rosa Maria Calaf. 

FECEC reclama que s'acceleri la llei de protecció laboral de les persones amb càncer

La Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) reclama al Congrés dels Diputats que s'acceleri la tramitació legislativa de la proposició de llei per millorar la protecció social i laboral de les persones que han estat diagnosticades amb una malaltia greu o carcinoma. Les entitats socials demanen que finalitzi el termini de presentació d'esmenes perquè la llei sigui aprovada en el mandat actual.

"Què has de saber sobre la reconstrucció mamària?"

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, la FECEC organitza el webinar "Què has de saber sobre la reconstrucció mamària" que s'emmarca dins del cicle 'Diàlegs FECEC: de l'abans al després del càncer'. 

El seminari, en format online, tindrà lloc el 19 d'octubre a les 20h i donarà veu a tres especialistes, el Dr. Joan Fontdevila, la psicooncòloga Beatriz Rubio i la infermera Teresa Godall, que descobriran les diferents opcions existents i resoldran dubtes entorn de la reconstrucció mamària.

Consulta el 1r Baròmetre sobre càncer i treball

Un 47% de les persones treballadores opina que l’empresa dona poc o cap suport a les persones amb càncer. De fet, la percepció de les persones diagnosticades de càncer és que el suport en l’àmbit laboral recau principalment en els companys i companyes. En aquest sentit, 6 de cada 10 persones treballadores reclama a les empreses un pla de suport per a les persones afectades per aquesta malaltia i el 76% demana més implicació en la divulgació del càncer en l’entorn laboral.