Malalties

"Què has de saber sobre la reconstrucció mamària?"

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, la FECEC organitza el webinar "Què has de saber sobre la reconstrucció mamària" que s'emmarca dins del cicle 'Diàlegs FECEC: de l'abans al després del càncer'. 

El seminari, en format online, tindrà lloc el 19 d'octubre a les 20h i donarà veu a tres especialistes, el Dr. Joan Fontdevila, la psicooncòloga Beatriz Rubio i la infermera Teresa Godall, que descobriran les diferents opcions existents i resoldran dubtes entorn de la reconstrucció mamària.

Consulta el 1r Baròmetre sobre càncer i treball

Un 47% de les persones treballadores opina que l’empresa dona poc o cap suport a les persones amb càncer. De fet, la percepció de les persones diagnosticades de càncer és que el suport en l’àmbit laboral recau principalment en els companys i companyes. En aquest sentit, 6 de cada 10 persones treballadores reclama a les empreses un pla de suport per a les persones afectades per aquesta malaltia i el 76% demana més implicació en la divulgació del càncer en l’entorn laboral.

FECEC fa una crida a animar noves persones per sumar-se al voluntariat oncològic

Com a conseqüència de la pandèmia, durant dos anys s’ha paralitzat l’activitat presencial del voluntariat de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que inclou les tasques d’acompanyament i les activitats lúdico-educatives per persones malaltes en hospitals i domicilis, així com el voluntariat de suport, divulgació i sensibilització de les iniciatives organitzades per les entitats.

‘Posem-li pebrots al càncer’ recapta 54.228 euros

Aquest any s’ha celebrat la vuitena edició de la campanya solidària ‘Posem-li pebrots al càncer’ de FECEC – Junts contra el càncer i Condis Supermercats. Un cop més, la recaptació ha estat un èxit. En dos dies, s’han aconseguit 54.228 euros a través de la venda de 36.152 bosses de pebrots solidaris en 673 supermercats Condis de Catalunya, proveïts desinteressadament per l’empresa Agroponiente.

Càncer: a quins serveis socials puc accedir?

El pròxim 20 d'abril a les 19h té lloc un nou webinar gratuït del cicle 'Diàlegs FECEC: de l'abans al després del càncer' de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer.

Sota el títol 'Càncer: a quins serveis socials puc accedir?', els participants descriuran l'impacte de la malaltia més enllà dels aspectes físics i emocionals tot desgranant els serveis socials que s'ofereixen.

Inscripcions

18a Trobada de Voluntariat en l'àmbit oncològic

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la 18ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit oncològic, un espai per fomentar el nexe d’unió i reconèixer la tasca solidària que realitzen tots els equips de voluntariat en l’àmbit oncològic. La trobada tindrà lloc el dissabte 28 de maig. Aviat, s'ampliarà la informació.

Després del càncer: la por a la recaiguda

El pròxim 16 de febrer tindrà lloc un nou webinar gratuït del cicle 'Diàlegs FECEC: de l'abans al després del càncer'. Sota el títol 'Després del càncer: la por a la recaiguda' el seminari online servirà per donar eines de com gestionar emocionalment aquest temor tan comú entre les persones que han superat o cronificat la malaltia. Té lloc  a les 19h en format telemàtic a través de la plataforma Zoom.

El webinar anirà a càrrec de la psicooncòloga de la Fundació Oncolliga, Patrícia Martí, i la testimoni Mara Fuentes. 

La FECEC alerta que la pròxima pandèmia serà la del Càncer si no es prenen mesures urgents per evitar-ho

Coincidint amb el 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), alerta que si no es prenen mesures urgents per redreçar la situació al sistema sanitari la pròxima pandèmia serà la del càncer. En aquest sentit, l’entitat demana a la Generalitat de Catalunya més recursos i més personal a l’atenció primària.