Malalties

La FECEC engega la campanya per a la protecció solar 2024: ‘Amb el sol, no te la juguis!’

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ha iniciat la campanya anual de protecció solar amb tota una sèrie de consells en línia i diverses activitats sobre la protecció solar al territori. Enguany, el lema és “Amb el sol, no te la juguis!” i tindrà una especial incidència en la protecció solar per a nadons i infants.

La FECEC remarca la necessitat de situar el pacient al centre de l’atenció oncològica

Coincidint amb el 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, s’han donat a conèixer les xifres del càncer a Catalunya. Durant el 2023, la incidència del càncer ha estat de 42.111 nous diagnòstics, 23.945 en homes i 18.166 en dones. Aquestes xifres mostren un augment dels casos de l'11,59% respecte del 2022, quan el nombre de casos va ser de 37.736. La taxa de supervivència a 5 anys també ha augmentat percentualment en comparació amb el 2022, sent més alta en dones, un 65,3%, que en homes, un 53,7%.

Curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia a Barcelona

La FECEC organitza aquest curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia a la seu de la FECEC-Junts contra el Càncer (C. Pere Vergés, 1 6a planta. Barcelona) els pròxims dies 15,16 i 22 de febrer de 16 a 20h.

La formació atorga les eines i recursos bàsics a aquelles persones que volen destinar el seu temps a realitzar tasques voluntàries d’atenció als pacients amb càncer.

Les persones assistents aprendran:

Cafè científic ‘El pacient amb càncer, al centre de la recerca’

Dins dels actes del Dia Mundial contra el Càncer, la FECEC, Junts contra el Càncer, i la Fundació Fero coorganitzen el diàleg ‘El pacient amb càncer, al centre de la recerca’ que se celebrarà el pròxim 7 de febrer a les 18h al Cercle d’Economia de Barcelona (c. Provença, 298) i que també es podrà seguir per streaming al seu canal de YouTube. Aquesta és el primera xerrada del cicle Diàleg FECEC per a aquest any 2024.

Menja sa i mou-te

La Federació d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) impulsa la 12a Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer amb el lema “Menja sa i mou-te”. L’objectiu és  sensibilitzar la població per adoptar estils de vida saludables d’acord amb les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer.

La campanya fa èmfasi en tres aspectes: l’alimentació saludable per a totes les edats, mantenir sempre un pes saludable i l’activitat física diària per a infants, adults i gent gran.